Engasjert for en god sak

Engasjert for en god sak

Vær en samfunnsengasjert bedrift

Vil du og din bedrift engasjere dere for en god sak? Gjennom samarbeid med næringslivet bidrar Misjon Uten Grenser til at mennesker i Øst-Europa bryter fattigdomssirkelen og får et bedre og tryggere liv. Støtte kan gis gjennom både varer og penger. Misjon Uten Grenser har et solid system for logistikk: Varepartier og restvarer blir sendt til våre lager i Øst-Europa hvor det blir distribuert videre til dem som trenger det mest. Ingen varer blir solgt, og alt kommer frem. Ønsker dere å gi en større økonomisk gave, kan bedriften velge et av våre prosjekter som ligger deres hjerte nært. Det være seg utdanning, jordbruk, Hjelp til selvhjelp eller lignende.

SAMARBEID MED GIOVANI

Nye dresser gir nytt mot

«Klærne som kommer fra Norge er alltid av så god kvalitet,» forteller våre lokale samarbeidspartnere i Øst-Europa. Én av bidragsyterne til dette er motemerket Giovani, som selger kvalitetsklær til menn. I en årrekke har samarbeidet mellom Giovani og Misjon Uten Grenser ført til at unge og eldre menn i Øst-Europa har reist seg, rake i ryggen, i nye, flotte dresser. Når vi spør eier Lennart Bäwerholm hva de ønsker med et slikt sosialt engasjement i bedriften, svarer han tydelig: «Vi vil hjelpe til, rett og slett. Vi vet at når det er varer vi ikke får solgt til butikkene, så går det til et godt formål. Miljøet her i Giovani synes det er fantastisk hyggelig, og de er stolte av at dette engasjementet.» I byen Victoria i Romania møter vi på Andrei som bor sammen med familien på fem i en liten leilighet. Med en far som er syk og uføretrygdet, er det bare moren som kan jobbe. Familien får derfor hjelp av Misjon Uten Grenser til å få endene til å møtes og til at barna skal få seg en god utdanning. Andrei er veldig glad i engelsk og jobber hardt på skolen for en dag å kunne jobbe som oversetter og tolk. Da vil dressen fra Giovani komme godt til nytte! Lennart fortsetter: «Dere virker for meg veldig seriøse. Vi har hatt kontakt over mange år nå, og det har fungert veldig godt. Jeg er veldig takknemlig for at vi kan ringe til dere og få lov til å legge igjen varer.” Han gir tydelig utrykk for at dette samarbeidet vil de fortsette med i årene som kommer.

Vi vil takke Isola for godt samarbeid gjennom 15 år. Takket være deres raushet har mer enn 2 700 tonn takbelegg blitt til velsignelse for utallige hjem og familier i Øst-Europa. Tett tak over hodet er ingen selvfølge i byer og bygder hvor fattigdommen råder. Støtten fra Isola utgjør derfor en stor forskjell i enkeltmenneskers liv.

NorTekstil i Kristiansand er en bedrift som vasker og renser husholdningstekstiler for institusjoner og hoteller. I stedet for å kaste overskuddsmateriell har de valgt å gi det videre, blant annet til Øst-Europa gjennom Misjon Uten Grenser. Når fullt brukbare tekstiler ikke brukes lenger, går en engasjert gjeng frivillige gjennom og pakker varene. På grunn av deres store engasjement har utallige mennesker i fattigdom fått godt sengetøy og gode håndklær. Tusen takk hjelpen.

Den engasjerte gjengen i Sotra Villmarkssenter har valgt å gi av sitt overskudd til Misjon Uten Grenser i mange år. Deres trofaste gaver gjør at enda flere mennesker får muligheten til å komme seg ut av fattigdom og inn i en hverdag med håp om en bedre framtid. Tusen takk for omsorgen dere viser for mennesker i nød.

Gaver, klær, støtte til utdanning og viktig bistand.​