Viljestyrke

Ett rom uten kjøkken, bad, innlagt vann eller gass. For bare sju år siden bodde Nicoleta og Albert sammen med barna sine Bogdan, Alexandra og Cristian i ett rom. De hadde bare utendørs toalett, og en vedovn for varme og matlaging.

Det var en vanskelig tid for familien, som også mistet et barn noen få dager etter fødselen. Ting ble ikke bedre av farens spilleavhengighet. Alle pengene han tjente forsvant før de kunne brukes til å forsørge familien. Uten sikker inntekt var familien avhengig av sosial støtte og barnetrygd.

Rommet til familien på fem
Rommet til familien på fem

 

Utsiden av huset
Utsiden av huset

 

En spesiell familie

Allerede første gang Traian kom i kontakt med familien skjønte han at dette var en unik familie, til tross for utfordringene. Familien fikk en fadder gjennom Misjon Uten Grenser. De fikk mat, klær, husholdningsvarer og ble invitert inn i et kristent nettverk. Barna fikk dra på kristne samlinger og leirer.

Familien var veldig åpen for å høre om Gud og Hans ubetingede kjærlighet. Barna delte det de hadde lært, og foreldrene lyttet! Foreldrene ønsket etter hvert å høre mer og begynte å delta i en menighet.

«Jeg elsket å være i kirken og den roen det ga meg. Hjemme var ting tøft, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle håndtere dem lenger. Vi har gjort mange feil. Min manns avhengighet var en stor belastning for familien vår, og selv om vi elsket hverandre mye, klarte vi ikke å endre situasjonen vår uansett hvor hardt vi prøvde,» sier en tydelig berørt Nicoleta.

 

Nytt håp

Eldste sønnen i «huset,» Bogdan, var den første i familien som valgte å ta imot Jesus. Moren, Nicoleta, fulgte etter. De var begge takknemlige for omsorgen fra menigheten. For å glede resten av familien, ble Albert tilslutt med i kirka. Dette besøket skulle komme til å endre livet hans. «Alt jeg hørte der gikk rett inn i hjertet mitt. Da jeg kom hjem var jeg full av glede, og jeg ønsket å bli kristen med en gang,» sier han.

Kort tid etter klarte Albert å legge spilleavhengigheten sin på hylla. Han ønsket å gi familien et bedre liv, og fikk jobb utenlands for å skaffe inntekt. Nicoleta fikk jobb som kokkeassistent. Over tid, med hjelp fra faddere, klarte Albert å bygge et nytt hjem med bad, innlagt vann, oppvarming og god nok plass til hele familien. Nå ønsker han å starte eget håndverksfirma en dag.

«Denne familien forsto at de måtte endre livet sitt. Med Guds hjelp har de brettet opp ermene og jobbet hardt. Sist jeg besøkte dem, ble jeg minnet om lignelsen om såmannen i Bibelen – i dette tilfellet har frøet falt i god jord, og bærer frukt,» sier Traian, som er imponert over familiens fremgang.

 

Målet for alle familier i fadderprogrammet er at de til slutt skal klare seg helt uten hjelp. Det er fantastisk å følge en familie på veien mot å klare seg selv. Som fadder betyr du mye og kan gjøre en stor forskjell.

 

Har du lyst til å hjelpe en familie?
KLIKK HER FOR Å BLI FADDER FOR EN FAMILIE I DAG 
Hilsen Katrine

Mer fra bloggen