«Vi hadde det gøy hele tiden!»

Ela ble forlatt av mamma. På sommerleir fikk hun oppleve at livet kan smile, selv om alt virker håpløst.

-Jeg ble ikke sint eller noe, jeg ville bare komme meg på skolen så fort som mulig. Jeg liker ikke å bli hengende etter. Ela beskriver morgenen da faren fortalte at mamma hadde reist, og ikke skulle komme tilbake. Det var i grunnen helt greit, hun slo meg jo bare og ropte til meg, fortsetter hun.

Send SMS med kodeord SOMMER til 2300 og gi barn som Ela uforglemmelige og glade dager på sommerleir 🙂

Hun er tøff utenpå, lille Ela, men man trenger verken være rakettforsker eller psykolog for å forstå at den unge jenta bærer på mange vonde følelser. Hun har vært gjennom MYE som et lite barn burde slippe.

Ela bor sammen med bare pappa nå. Det er ikke noe luksusliv. Kjøkkenet må de dele med andre og de har ikke noe bad. Hele 80 prosent av alle familiene som bor i landsbyen deres i Romania, er uten arbeid. Faren til Ela er blant dem. Å delta på sommerleir ble derfor en stor opplevelse for Ela. Der fikk hun erfare at det finnes håp midt i det håpløse.

For Ela var det beste på sommerleiren alle vennene hun fikk.
-Vi gikk lange turer og kunne prate sammen om alt mulig. Vi hadde det gøy hele tiden. Da vi måtte reise, ville jeg bare gråte, sier Ela.

I over 20 år har Misjon Uten Grenser arrangert sommerleirer for barn fra fattige familier i Øst-Europa. I år gjør vi det igjen. Hvorfor? Jo, fordi vi ser hvor mye det betyr for barna. Og vi håper du har lyst til å bidra.

Send sms SOMMER til 2300 (250,-). eller gi en gave her. Det koster så lite, og betyr så uendelig mye 😊

Hilsen Marte

Mer fra bloggen