Ved, mat og varme klær redder liv

-At Misjon Uten Grenser kom inn i livet vårt, har gitt meg trygghet. Jeg vet at det er noen som bryr seg om meg og barna mine, sier firebarnsmoren Aliona.  

Vi nordmenn vet hva kulde er! Vi er vant til minusgrader, snø og kald nordavind. Heldigvis bor de fleste av oss i isolerte hus og har vinterklær i skapet. Vi har stort sett muligheten til å takle kulda.

Alene i vinterkulda I Øst-Europa er det også kalde vintre. For menneskene som bor på den fattige landsbygda, er det vanskelig å klare seg gjennom den kalde årstiden. Aliona fra Moldova er en av dem. Da mannen døde, satt hun igjen alene med fire barn.

De bor i et kaldt og uisolert hus. Det ene vinduet er dekket av plast. På sementgulvet har Aliona lagt ut gamle ryer og tepper for å lune litt, men det trekker iskaldt uansett. Dette er ikke noe vinterhjem. Pengene strekker ikke til. Bekymringene er MANGE. Mat, ved, varme klær og tepper er ingen selvfølge for Aliona og barna.

Avhengig av hjelp Å få hjelp av Misjon Uten Grenser har gjort hverdagen litt tryggere. Det er godt å vite at noen bryr seg

Aliona og barna pakker ut varme klær til hele familien.
Aliona og barna pakker ut varme klær til hele familien.

Når vinterkulda tar tak i de mange små husene på landsbygda i Moldova, reiser Misjon Uten Grensers koordinatorer rundt med ved, tepper, mat og varme klær. Mange familier er helt avhengig av denne hjelpen.

-Nå kan barna til og med leke ute, sier en glad og lettet Aliona. Alle barna står med deilige ullgensere på. Hun har tårer i øynene, og jeg kan nesten selv kjenne hvordan byrden letter fra skuldrene hennes.

Jeg er ikke i tvil. Ved, mat og varme klær redder liv i vinterkulda i Øst-Europa. Takk til deg som gir varme og omsorg til mennesker som fryser.

Hilsen Marte

Har du lyst til å hjelpe?Klikk her eller send SMS med kodeord HJELP til 2300 og gi 250 kroner til mat, ved og varme klær.

Mer fra bloggen