Våg å bry deg

Ikke vær for stolt til å bry deg. Du kommer til å glede noen, og livet ditt kommer til å bli mye rikere, jeg lover.

Jeg har sett henne gå langs veien mange ganger. Denne dagen er det skikkelig surt vær og regnet bøtter ned. Hun bærer på to handleposer som ser ganske tunge ut. Jeg, kommer selv kjørende fra butikken. Det tar ikke mange sekundene fra jeg ser henne, til bilen min er ved siden av henne, men jammen rekker jeg å tenke mange tanker på den korte tiden.

Jeg tenker at jeg må stoppe og høre om hun vil sitte på. Jeg tenker nei, jeg kjenner henne jo ikke, kanskje hun liker å gå i regnværet med tunge handleposer (ikke særlig sannsynlig). Kanskje blir det bare dumt. Kanskje sier hun nei? (som om det ville være noen krise).

De fleste av oss, kanskje alle, har en slags innebygd sperre som hindrer oss i å blande oss i andres liv. Den lille stemmen som sier at, nei tenk om de heller vil være i fred, de har sikkert nok med seg selv, de har sikkert mange andre som bryr seg om dem. Noen ganger er det sikkert greit med en sånn sperre altså, men jeg tror at de fleste gangene så er det bare bra å våge å bry seg.

Det dugger på bilvinduet mitt og vindusviskerne jobber for fullt, jeg stopper, ruller ned vinduet og spør: «Vil du sitte på? Å, ja gjerne, svarer hun glad og setter seg inn.»

Vi har akkurat tatt de første famlende skrittene inn i år 2020. Det er tid for nyttårsforsetter og gode intensjoner. Bak oss ligger julen som handler mye om å være der for andre. Men siden det er ganske mange andre dager i året også, så kan vi jo godt ta med oss litt av den juleånden inn i det nye året. Jeg er overbevist om at det er mange som setter pris på litt omtanke i den vanlige grå hverdagen også.

Våg å bry deg i 2020, så skal jeg gjøre det samme. Jeg er sikker på at vi kommer til å glede noen og livet blir rikere for alle.

Nyttårsklem fra Marte

Mer fra bloggen