Utdanning gir Alina håp

Alina trodde hun var født til et liv i fattigdom. Så fikk hun stipend til utdanning, og alt forandret seg.

Artikkelen ble oppdatert i juli 2019.

-Jeg har i grunnen alltid hatt lyst til å bli sykepleier, sier Alina. Den unge jenta i sykepleieruniform smiler. Hun er både takknemlig, lettet og glad over å være i gang med studiene. I utgangspunktet var dette en helt utenkelig situasjon for henne.

Hun ble født inn i en svært fattig familie. Hverdagen handlet mest om å overleve. Ikke en gang mat på bordet var en selvfølge i barndomshjemmet hennes. Skoleklær, busspenger, skolemat og skolebøker var ikke noe hennes foreldre kunne bidra med. Derfor var Alina smertelig klar over at hennes spirende ønske om å bli sykepleier, aldri kunne bli noe mer enn et ønske.

Utdanning gir muligheter 

En av de beste veiene ut av fattigdom, er utdanning. Derfor er støtte til skolegang en viktig del av Misjon Uten Grensers arbeid i Øst-Europa. Vi deler blant annet ut skoleskker og tilbyr leksehjelp til barn i grunnskolen, vil holder kurs i yrkesfag og deler ut studiestipend til ungdommer.

Et slikt stipend ble også Alinas mulighet. Stipendet dekker alt fra kost og losji til skolebøker, blyanter og busspenger. Ungdommene som får tilbud om stipend kommer fra svært vanskeligstilte familier. Slik gir vi dem en mulighet til å bryte fattigdomssirkelen og skape seg et verdig og selvstendig liv.

-Uten denne støtten ville det ikke vært mulig for meg å studere. Hadde jeg vært heldig, ville jeg endt opp som ufaglært fabrikkarbeider, sier Alina ærlig.

Håp om en bedre fremtid

Alina trives godt som student og bærer sykepleierfrakken med verdighet. Endelig kan hun også stå rett i ryggen og kjenne på at fremtiden ikke lenger bare er mørk og trist.

– Jeg er overveldet over Guds planer for meg. Nå føler jeg at fremtiden ligger i hans hender, sier Alina rørt.

Takk for at du vil hjelpe oss å gi ungdom i Øst-Europa en fremtid! Det betyr så mye for dem og fremtiden deres.

Hilsen fra Marte

Forfatter

Mer fra bloggen