Utdanning forandret Halynas fremtid

Som liten samlet Halyna (19) på tomme tablettesker og laget apotekutsalg i stua. Hun drømte om å bli farmasøyt, men trodde ikke det var mulig.

Dette blogginnlegget ble oppdatert 18. april 2018.

-Hjelpen fra Misjon Uten Grenser forandret fremtiden min, sier Halyna lykkelig.

Det er store ord som kommer fra den unge ukrainske kvinnen i farmasøytdrakten foran oss. Vi møter 19 år gamle Halyna utenfor apoteket der hun har fått fast jobb. Jobben hun rollespilte som liten, og så inderlig ønsket seg, men aldri helt trodde kunne bli noe mer enn et rollespill.

Talentfull, men…

Oppveksten hennes på den ukrainske landsbygda var trygg og god, selv om de var fattige og måtte streve for å klare seg.

Halyna var skoleflink også, men i hennes landsby er det få som tar utdanning selv om de både er smarte og talentfulle. Det er få som «blir noe» der. Penger til skolegang og utdanning er luksus. Mange foreldre ser heller ikke verdien i skolegang og dermed mister barna en unik mulighet til å forbedre sin egen livssituasjon.

Dersom du allerede nå fikk lyst til å hjelpe, kan du klikke her og bli fadder 🙂

Donerte hele pensjonen
Heldigvis hadde Halyna en familie som støttet henne. -Pappas største ønske var at jeg skulle få mulighet til å studere kjemi og bli farmasøyt, stoltheten lyser i Halynas øyne. Hun fortsetter å fortelle om faren og familien som ofret mye for at hun skulle få muligheten til å leve et verdig og selvstendig liv med jobb og inntekt.

Faren til Halyna skjønte at farmasøytutdanningen som datteren så inderlig ønsket seg, kunne være billetten hennes til en bedre fremtid. Under hele oppveksten oppmuntret han henne derfor til å gå på skolen, og han sparte hver krone han kunne avse. Da Halyna kom så langt at hun var klar for videregående, måtte den fattige familiefaren innse at han likevel ikke hadde penger nok.

-Da ga bestemor meg hele pensjonen sin, og det ble nok til første året, forteller Halyna.

Bønnesvar
Gleden over å kunne begynne på utdanningen, blandet seg med bekymring. Halyna visste at de aldri kom til å klare å finansiere de to siste årene. Hun ville så inderlige få til dette, men det virket umulig. Tilbudet om stipend fra Misjon Uten Grenser kom som et bønnesvar fra himmelen og åpnet døren til Halynas fremtid.

-Å flytte fra familien og den trygge landsbygda for å gå på skole, var en enorm omveltning for meg. Støtten fra Misjon Uten Grenser ga meg også muligheten til å reise hjem på besøk. Jeg fikk penger til bøkene og skolemateriellet jeg trengte for å gjøre det bra på skolen, sier en stolt farmasøyt.

Utdanning kan bryte fattigdomssirkelen
Tusenvis av barn vokser opp på den fattige landsbygda i Ukraina. De fleste av dem får aldri muligheten til å bruke evnene og talentene sine slik som Halyna. Som et resultat av dette utvikler ikke samfunnet seg. Menneskene som bor der kommer seg ikke videre. Fattigdom og håpløshet blir en evigvarende sirkel i generasjon etter generasjon.

Sammen med lokale menigheter arbeider Misjon Uten Grenser for å endre dette mønsteret. Støtte til skole og utdanning er en viktig del av arbeidet. I tillegg til stipendordning og støtte til yrkesopplæring, gir vi støtte til skolemateriell og leksehjelp til de yngste barna. Dette gjør vi fordi vi vet at skole og utdanning er første skritt på veien mot en bedre framtid. Vi vil at så mange som mulig skal få samme muligheten som Halyna.

-Jeg elsker jobben min! Nå kan jeg hjelpe familien min, slik de hjalp meg. Dette betyr så mye for meg, sier en gledesstrålende Halyna før hun rusler opp trappa tilbake på jobb.

Som fadder i Misjon Uten Grenser kan du være med å gi barn som Halyna muligheten til å ta utdanning. Et fadderskap koster bare 250 kroner i måneden, men kan likevel bety en stor forskjell. Utdanning forandrer liv og er med på å løfte mennesker ut av fattigdom.

Bli fadder du også da vel 🙂

Hilsen Marte

Mer fra bloggen