«Pappa, ikke reis»

Mangel på arbeidsplasser i Moldova tvinger foreldre utenlands for å finne arbeid. Dennis (4) er glad for at hans pappa ikke må reise mer.

-I mange år reiste jeg til Russland for å tjene penger. Det var ikke arbeid å få i Moldova, sier Vladimir og tar et godt tak rundt sønnen Dennis.

I lengre perioder, flere ganger i året, oppholdt familiefaren seg i den russiske hovedstaden. Om sommeren gravde han etter vann og bygde brønner. Vinterstid jobbet han i bygningsbransjen. Hjemme satt kona Tatiana og barna og ventet. Frykten for at han ikke skulle komme hjem var alltid tilstede.

Vil du hjelpe en familie som strever?
Send SMS: FADDER til 2300 eller registrer deg her.

Med livet som innsats
-Det var et farlig arbeid. Jeg har sett mennesker dø på jobb. Jo farligere arbeid, jo bedre fikk vi betalt. Om vinteren sov vi i husene vi bygde på. Det var ISKALDT. Noen ganger fikk vi bare mat en gang om dagen og ikke vann å drikke. Jeg savnet familien min veldig. Sist jeg kom tilbake fra Moskva visste jeg at jeg måtte finne en annen løsning, forteller Vladimir.

I dag er dette to år siden. På disse to årene har han bygd opp sitt eget gårdsbruk og familien klarer seg bra.
-Misjon Uten Grenser oppmuntret meg til å gjøre det. Jeg var skeptisk, men valgte å stole på rådet og tok imot hjelp. Det har jeg ikke angret på, smiler en fornøyd bonde.

Geiter som gir håp
Dennis liker å være med pappa og jobbe på gården. En del av prosjektet har vært å starte med geiter. I oppstartsfasen støttet Misjon Uten Grenser familien med seks geiter, hjelp til å bygge en liten låve som kan huse 21 geiter og for til dyrene. Dette har de utviklet på en ypperlig måte. I tillegg dyrker de poteter, har noen høner, en gris og en ku.

-Jeg elsker dyr, og geiter er veldig enkle å stelle, sier Vladimir. Han har klart å øke flokken betraktelig på disse to årene. Neste prosjekt er å starte salg av geitost og poteter. Drømmen er å utvide slik at de også kan selge produktene sine utenfor landsbyen.

Det finnes mange små barn som Dennis i Øst-Europa. Barn som blir forlatt av foreldrene sine. Dennis kunne være hjemme hos mamma mens pappa var i Moskva, men mange barn blir sendt på barnehjem, til besteforeldre eller andre slektninger. Vi kjenner også til barn som har blitt overlatt til seg selv.

Slik skal det ikke være, og sammen kan vi gjøre noe med det!!

BLI FADDER i dag og  du kan være med å gi en familie i Øst-Europa en bedre hverdag og håp for framtiden.

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen