Ønsker seg mamma hjem til jul

En eske med mat og godteri ble et stort lyspunkt for Vlada (6) og Alexandru (14) i førjulstiden, men mest av alt ønsker de at mamma skal komme hjem til jul.

«Når kommer mamma hjem?» Hver eneste dag i tre år har seks år gamle Vlada stilt bestemor dette spørsmålet. Og hver eneste dag gir bestemor henne det samme svaret: «Mamma skal tjene penger først og så kommer hun hjem og kjøper et hus til oss.»

Vlada og Alexandru vokser opp i Moldova, ett av Europas fattigste land. Arbeidsledigheten i landet er stor og mange foreldre må reise til utlandet for å tjene penger til familien. Tusenvis av barn må klare seg uten både mamma og pappa i hverdagen.  I julen blir savnet naturligvis ekstra stort.

At Vlada og Alexandrus mamma skal komme hjem og kjøpe hus til dem, er nok mer ønskedrøm enn realitet. Men uten et håp å klynge seg til, er det vanskelig å holde motet oppe.  Tross sin unge alder bærer Alexandru allerede et stort ansvar på skuldrene sine.

– Jeg har ikke møtt faren min. Jeg har ikke en gang sett bilder av ham, forteller Alexandru. Og nå er det tre år siden sist vi så mamma også, fortsetter han.

På julaften er planen å leke med venner i gata. Alexandru får fri fra de daglige pliktene i og rundt huset denne dagen. Ellers pleier det ikke skje noe spesielt.

– I fjor ga jeg bestemor en blomst av papir som jeg laget selv, forteller han.

Alexandru, Vlada og bestemor gleder seg over gaven fra Misjon Uten Grenser.
Alexandru, Vlada og bestemor gleder seg over gaven fra Misjon Uten Grenser.

Med en eske full av mat og godteri fra Misjon Uten Grenser kan de kose seg litt ekstra. En slik gave kan selvfølgelig ikke erstatte mamma, men den er til stor oppmuntring og glede i en vanskelig tid. Å få besøk av noen som viser at de bryr seg, betyr enormt mye.

-Nå føler jeg meg ikke glemt og alene lenger, smiler Alexandru.

Tusenvis av barn i Øst-Europa kommer til å savne mamma og pappa denne julen.
Har du lyst til å glede dem med en God Jul i Øst-eske?

Send sms GAVE til 2300 og gi en eske full av mat og godteri for 250 kroner. 

Ønsker deg en fortsatt fin adventstid.

Hilsen Marte

PS. Alle som får gave til jul blir fulgt opp videre. Til sommeren skal Vlada og Alexandru få delta på sommerleir 🙂

Mer fra bloggen