Om hardt arbeid, en liten kjøkkenhage og mye kjærlighet

Kjærligheten til kona og barna, gir rumenske Adrian styrke til å stå på i en tøff hverdag.

Adrian har ikke spist hele dagen. Helt siden tidlig på morgenkvisten har han vært på søppeldynga og sortert søppel. Den rumenske familiefaren er glad for hver krone han tjener, men det blir aldri mye. Selv om han arbeider så hardt han bare kan, blir det ikke en gang nok til dekke de mest grunnleggende behovene som familien hans har. Det er en fortvilende situasjon å være i.

Levebrødet som ble borte

I byen som Adrian og familien bor i, var der en gang en fabrikk. Fabrikken var levebrødet til flere tusen mennesker. Mest sannsynlig hadde det også vært Adrians arbeidsplass i dag, men fabrikken gikk konkurs. Nå er arbeidsledigheten stor. Det er mange som trenger jobb og nesten ingen jobber å få.

Dyrker sin egen mat

Adrian er glad for hjelpen han får fra Misjon Uten Grenser. Etter at han er ferdig med sorteringsjobben, setter han seg på en gammel sykkel og sykler til kirken. Der har han fått et lite jordstykke som han kan dyrke mat på. Han får frø av Misjon Uten Grenser og pastoren i kirken hjelper ham slik at han kan få en god avling til seg og familien. Dette er mat familien hans sårt trenger, og Adrian er bestemt på å gjøre det beste han kan ut av muligheten.

Etter at han er ferdig i kjøkkenhagen, setter han seg på den slitne sykkelen igjen. Han sykler derimot ikke raskeste vei hjem. Han sykler opp og ned gater og alleer og leter etter saker og ting han kan selge eller bruke til å oppgradere det lille ettroms hjemmet deres. At familien har det bra betyr alt for Adrian.

Et lite hjem med mye kjærlighet

Det blir ofte kvelden før han kommer hjem. Barna venter tålmodig på pappa. I det lille rommet deres er det trangt. ALT for trangt for seks personer! Forholdene tatt i betraktning skulle man tro at det var en skikkelig dårlig stemning der, men det er ikke det. Adrian gir kona en god klem, så hilser han på barna. På veggen har de tegnet et hjerte og skrevet navnet til alle i familien rundt.

Familien tar i mot pappa som kommer hjem etter en lang dag på jobb.
Familien tar i mot pappa som kommer hjem etter en lang dag på jobb.

I gode og onde dager

Jeg synes det er så godt å høre om familier som Adrian sin. Familier der kjærligheten seirer, tross utfordringer. Mange ekteskap i Øst-Europa går nemlig i oppløsning på grunn av fattigdom og tilsynelatende uoverkommelige problem. Midt opp i dette finner vi sårbare og redde barn. Familien er samfunnets grunnmur. Når grunnmuren vakler, er det ikke lett å bygge videre. Derfor støtter Misjon Uten Grenser familier i Øst-Europa som strever.  Gjennom fadderprogrammet styrker og utruster vi familier til å takle både de gode og de onde dagene. Vi hjelper familier slik at de kan holde sammen og bevare kjærligheten. Målet er at de en dag klare seg selv.

Her kan du lese flere blogginnlegg 🙂

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen