Når mat er luksus

Seks år gamle Lucian måtte slakte hunden sin for å ha noe å spise. Nå gir en fadder gutten håp om en bedre framtid.

I sommer var jeg i dyreparken sammen med familien min. Etter en lang dag der var jeg så sliten og trøtt at jeg ikke orket å spise kveldsmat. Det var sist gang jeg la meg sulten. Det var et valg jeg tok. Seks år gamle Lucian legger seg ofte sulten. Han har ikke noe valg.

Lucian vokser opp i en liten leirhytte i en landsby i Moldova. Leirhytten han bor i er like falleferdig som alle de andre leirhyttene i landsbyen. Mat er luksus, og det hender rett som det er at Lucian må gå til naboen og be om brød. Er han heldig, får han noen skalker. En gang var han og søsknene så sultne at de slaktet hunden sin. Det måtte de gjøre for å overleve.

Lucian har aldri hatt et trygt pappafang å krype opp i. Han vet ikke en gang hvem pappa er. Mamma drikker og har mer enn nok med seg selv og alle kjærestene sine. Mormor er den eneste han kan stole på, men hun er blind. Dessuten må hun ta seg av oldebarnet sitt også. Da den eldre søsteren til Lucian fikk en sønn, gjorde nemlig hun akkurat som Lucians mamma. Overlot ansvaret til den gamle damen.

Mangel på arbeidsplasser gjør hverdagen vanskelig og framtiden usikker for innbyggerne i landsbyen der Lucian bor. Foreldre fortviler fordi de ikke klarer å ta vare på barna sine. De føler seg alene med problemene og glemt av dem som er satt til å styre landet de bor i. Noen reiser til utlandet for å jobbe, noen drukner sorgen over et håpløst liv i alkohol. Barna som ikke får den tryggheten og omsorgen de trenger, lider uansett mest. De har ingen framtid.

I dag har Lucian fadder. At noen byr seg og vil hjelpe, betyr mye for den lille gutten.  Gjennom Misjon Uten Grensers fadderordning får han mat, klær, trygghet og omsorg. Det trenger en liten gutt på seks år.

Det finnes mange barn som Lucian i Øst-Europa. Vi i Misjon Uten Grenser ønsker å hjelpe flere og håper du har lyst til å være med på laget.

Sammen kan vi forandre liv.

Bli fadder her. Et fadderskap koster 250 kroner i mnd.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen