Nå kan Mihai glede seg til jul

Et stort smil brer seg om munnen til Mihai (10) når han åpner esken. Nå kan han også glede seg til jul.

-Wow, du fortalte at du skulle ha med noe til meg, men jeg visste ikke at det var en så stor eske, utbryter Mihai. Han stråler mens han forsøker å holde balansen med den store esken han akkurat har fått i hendene.

Det er Valentina, Misjon Uten Grensers koordinator der Mihai bor, som har kommet med esken. Nå sender hun ham et minst like stort smil tilbake. Det betyr mye for henne å se at Mihai er glad. Slik har det ikke alltid vært.

Det er alltid godt når Valentina fra Misjon Uten Grenser kommer på besøk.
Det er alltid godt når Valentina fra Misjon Uten Grenser kommer på besøk.

Barbeint og iskald

Første gang Valentina møtte Mihai, var en bitende kald vinterdag. Da kom han skjelvende inn døra til Misjon Uten Grensers leksehjelp. Den forfrosne gutten hadde bare på seg en tynn skjorte og var barbeint i støvlene sine. Han var både sjenert og redd.

-Mihai vokser opp i en svært fattig familie. Foreldrene har ikke faste jobber, men lever på strøjobber. Bekymringer knyttet til økonomien fører til mye krangling. Dette har preget Mihai i oppveksten, sier Valentina.

Mihai finner mye glede og trøst i hunden sin når hverdagen ellers er vanskelig.
Mihai finner mye glede og trøst i hunden sin når hverdagen ellers er vanskelig.

I trygge omgivelser

Misjon Uten Grensers leksehjelp, ble en trygg havn for Mihai. De voksnes omsorg har betydd mye for ham
-Nå er han ikke spesielt sjenert lenger. Han sitter aldri stille, men er høyt og lavt og ler og prater som en foss, smiler Valentina.

På hjemmebesøk ser hun derimot fortsatt litt av den gamle Mihai. En gutt som lengter etter bekreftelse og positiv oppmerksomhet fra foreldrene sine.

Og hjemmebesøk har det blitt noen av det siste året. I løpet av koronatiden har Valentina besøkt Mihai og levert mat til familien hans hver fjortende dag. Det har vært et svært tøft halvår for dem. De har hatt enda mindre å rutte med enn til vanlig. Mihais daglige turer til Misjon Uten Grensers leksehjelp falt også bort da samfunnet stengte ned.

-Jeg har hatt skikkelig vondt i hjertet mitt på grunn av dette. Jeg vet det har vært et stort savn for ham, sier Valentina.

Håp i håpløsheten
Nå nærmer det seg jul.  Mihais familie har ikke penger til å feire jul, og Mihai er ikke vant til å få verken julegaver eller julekaker. Derfor er gleden stor når Valentina kommer med en juleeske full av mat, godteri og gaver.

-Mamma, se, roper Mihai. Valentina er her og hun har med seg en hel eske med mat!

Han tar den store esken i hendene og bærer den inn helt selv. Et stort smil brer seg om munnen hans når han åpner esken. Nå kan Mihai også glede seg til jul.

Det er mange barn som Mihai i Øst-Europa. DU kan være med å gi dem glede og håp til jul.✨

Gi en eske full av mat, godteri til 250 kroner. Hver eske teller.

Juleklem fra Marte

Mer fra bloggen