«Men min drøm starter med deg»

«Da den unge gutten mente politimannen bare drømte når han trodde på en endring for ham og kameratene, svarte politimannen: «Kanskje det. Men min drøm starter med deg.»»

Du kjenner kanskje igjen sitatet?  Ja, det er hentet fra kongens nyttårstale, og referer til en fantastisk sterk samtale mellom en politimann i Oslos gatepatrulje og en gutt i trøbbel.

«Et av de fineste ønskene jeg har hørt uttrykt gjennom året som har gått», sier kongen i talen. Jeg er enig.

Den unge gutten vi hører om har mistet troen på en bedre hverdag. Problemene han har havnet i er for store og miljøet han vanker i er tilsynelatende uforbederlig. At livet hans kan forandre seg, er bare en drøm som aldri kan bli noe mer enn akkurat det. Så får han høre at HAN er noens drøm.

Vi blir ofte stående som hjelpeløse vitner til alt det vonde som skjer i verden. Det er så mye, så omfattende og komplett uoverkommelig. Vi sier som gutten, det nytter ikke.

Politimannen fra gatepatruljen i Oslo hadde et annet perspektiv. Han så den ene unge gutten, mennesket, og ikke de store problemene. Vi trenger flere slike som ser. Vi trenger i grunnen alle å bli flinkere til å øyne det store i det små.

Du og jeg kan være med å bære drømmer og håp for andre. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted, skritt for skritt. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe en.

Ta med deg politimannens ord inn i 2017:

«Men min drøm starter med deg.»

De beste ønsker for det nye året 🙂

Nyttårsklem fra Marte

Mer fra bloggen