Måtte stjele ved for å overleve

«Mamma måtte stjele ved i skogen for at vi skulle være varme.» Nå får familien hjelp av Misjon Uten Grenser.

Det er vinter i Moldova. I dårlig isolerte hus på den fattige landsbygda, er det vanskelig å holde varmen under de kalde forholden. Misjon Uten Grenser er på besøk hos alenemoren Maia.

– Jeg har vært redd mange ganger. Fordi jeg har følt meg hjelpeløs og uten mulighet til å beskytte barna mine mot den ekstreme kulda, forteller hun.

Maia snakker med en av Misjon Uten Grensers ansatte i Moldova.
Maia snakker med en av Misjon Uten Grensers ansatte i Moldova.

Maia har fem barn og blir beskrevet som en kriger av de som kjenner henne. For selv om prøvelsene til tider er fryktelig store, kjemper hun alltid for å komme seg gjennom dem. Men vinteren i Øst-Europa kan være i tøffeste laget selv for en kriger. Den største utfordringen er å holde barna varme.

-Prisen på ved er for høy til at vi kan kjøpe. Vi har ikke penger til det. Vi har ikke hatt noe annet valg enn å sanke ved og kvister i skogen om nettene, sier Maia. Skogen rundt huset er privateid, men når desperasjonen blir stor nok, får det ikke hjelpe. Leirhuset de bor i er dårlig isolert og vinduene råtner. Kulda smyger seg lett inn, og varmen forsvinner ut.

Til daglig jobber Maia på en kjeksfabrikk. Hun er heldig som har jobb, men lønna strekker likevel ikke til. Hjelpen fra Misjon Uten Grenser kom overraskende på henne, men ble tatt imot med stor glede.

– Da dere kom på besøk for første gang, kunne jeg ikke tro at det virkelig fantes mennesker som ville hjelpe familien min på denne måten, sier en nå lettet Maia.

Glad jente med nye og varme vintersko.
Glad jente med nye og varme vintersko.

Mange familier i Øst-Europa strever i vinterkulda. Har du lyst til å hjelpe?

Send SMS HJELP til 2300 og gi 250,- til klær, sko, tepper og fyring. Det er ikke noe godt å fryse.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen