Mat, godteri og håp i en eske

Hver eneste desember trykket de nesene sine mot den kalde vindusruten og stirret håpefullt ut i vintermørket. Ville han huske dem i år?

Endelig 1. desember! I dag regner jeg med at mange barn for alvor starter med å telle ned dagene til julaften. Desember er en kjærkommen måned i vintermørket. Den drar oss liksom gjennom mørketida. Vi tenner lys, pynter, baker, nynner på julesanger og gleder oss til jul.

I desember er alle så glade og fornøyde.  Det kan i alle fall virke sånn. Vi smiler, nikker og sier god jul til både kjente og ukjente. Samtidig vet vi at det er mange mennesker som ikke har noen grunn til å glede seg til jul. Det er ekstra vondt å være den som ikke har det bra, når alle andre tilsynelatende har det kjempefint.

Katea og Nelly fra Moldova er blant dem som synes julen er vanskelig. De lever i fattigdom og moren deres har ikke råd til å gi dem verken mat eller gaver. Da faren deres døde i en tragisk arbeidsulykke, ble livet til familien snudd på hodet. I julen er savnet etter det som en gang var, ekstra stort.

I mange år trodde jentene at deres eneste håp var julenissen. Derfor satt de med de små nesene sine mot den iskalde vindusruten i det lille skuret de bor i og ventet. De ventet og ventet på at den hyggelige mannen med hvit skjegg fra Nordpolen skulle komme med bjelleklang og glede. Han kom selvfølgelig ikke.

Misjon Uten Grenser fikk derimot høre om den lille familien, og en av våre medarbeidere reiste ut til dem for å fortelle juleevangeliet og dele ut en God-jul-i-Øst-eske. Du kan tro det ble jubel. For første gang på mange år fikk de to jentene en grunn til å glede seg til jul.

«Julenissen hørte ikke bønnene mine, men det gjorde Gud,» utbrøt Nelly gledesstrålende, da hun stod med esken i hendene.

Mange barn teller ned dagene til jul, men ikke alle. Har du lyst til å være med å glede noen i førjulstiden? For bare 250 kroner kan du gi en God-jul-i-øst-eske til en familie i Øst-Europa.
Send sms med kodeord GAVE til 2300 eller gi online.

Kanskje er dette den viktigste gaven du gir i år. En eske full av mat og godteri, men også håp.  For det å vite at noen bryr seg, bringer håp i en vanskelig hverdag.

Ønsker deg en god advent.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen