Marias håp om en bedre framtid

Maria (10) elsker å gå på skolen, men foreldrene har verken råd til skoleskyss, bøker eller matpakke. Nå gir en fadder den lærevillige jenta håp.

Barndomshjemmet hennes er et skur. Uten innlagt vann og uten elektrisitet. Ja, faktisk uten det meste som vi her i Norge tar som en selvfølge. Jeg blir nesten dårlig av å tenke på alle gangen jeg har klaget over klesvasken på det varme flislagte vaskerommet mitt. Her vasker de klærne i kaldt vann, ute.

Hjelpen fra Misjon Uten Grenser gir familien til Maria håp om en bedre framtid.
Hjelpen fra Misjon Uten Grenser gir familien til Maria håp om en bedre framtid.

Glemte landsbyer
I Romania står landsbyutvikling langt nede på prioriteringslista til landets politikere. Og det lille som blir satt av til formålet, havner gjerne i lomma på korrupte statsansatte. Resultatet blir fattige små landsbyer fulle av mennesker uten framtidsutsikter. Det er i en slik landsby Maria vokser opp.

Marias foreldre har fire barn, men ikke arbeid. Det er ikke arbeidsplasser i området og de har heller ikke utdanning. Derfor lever de på barnetrygden alene. Fordi Marias onkel eier en liten landhandel i landsbyen, får de kjøpe mat på krita, men når barnetrygden kommer, går alt til å tilbakebetale gjelden. Det er rett og slett umulig for dem å komme seg videre.

Den sølete veien som snor seg gjennom landsbyen, bærer preg av politikernes manglende interesse. Det er flere familier her som stamper i gjørma bokstavelig talt. Det er en hverdag jeg ikke klarer å sette meg inn i. Et liv totalt blottet for forutsigbarhet og selvrealisering.

Fattige landsbyer som dette er ikke noe uvanlig syn i Romania. 
Fattige landsbyer som dette er ikke noe uvanlig syn i Romania.

Men det finnes håp
Misjon Uten Grenser arbeider for å gi mennesker i Øst-Europa muligheten til å skape seg verdige og gode liv. I dag har Maria fadder i Misjon Uten Grenser og får sekk, bøker, skrivesaker, klær og mat. Denne muligheten til å gå på skole, kan være hennes billett til en bedre framtid. Våre medarbeidere besøker familien hennes jevnlig. Dette gir dem alle håp og glede i en vanskelig hverdag. Det er godt å kjenne at noen bryr seg.

Maria får skolebøker av Misjon Uten Grensers medarbeider.
Maria får skolebøker av Misjon Uten Grensers medarbeider.

Det er mange barn som Maria i nedprioriterte og tilsynelatende glemte landsbyer i Øst-Europa. Misjon Uten Grenser er til stede og trenger flere faddere for å kunne hjelpe flere.

Klikk gjerne her for å finne ut mer om fadderordningen, eller send SMS med kodeord FADDER til 2300 for å registrere deg.

Du kan bety en stor forskjell😊

Hilsen Marte

Forfatter

Mer fra bloggen