Klovner bort vonde tanker

Misjon Uten Grensers medarbeidere får alvorlige barn til å smile når de kler seg ut som klovner og lager bursdagsselskap.

De fleste som har hatt eller har barn i hus vet at bursdagsselskaper er viktige arrangementer. Jeg har selv tre skolebarn og overdriver ikke nevneverdig når jeg sier at det i gjennomsnitt er en bursdag i uka hele året gjennom. Jeg tror heller ikke jeg overdriver når jeg sier at hver eneste invitasjon er et like stort HØYDEPUNKT.

For barn som vokser opp på barnehjem i Øst-Europa, hører bursdagsselskaper til sjeldenhetene. I deres hverdag er det lite fest og moro og lite å glede seg til. Kake, brus og godteri er det mange som aldri har smakt. De får sjelden besøk og klovner har de fleste bare sett i bøker.

For å glede og gjøre stas på disse barna, arrangerer Misjon Uten Grenser bursdagfester. Med ballonger, hatter, fløyter, dekorasjoner og klovner, blir triste klasserom tryllet om til fargerike og livlige festlokaler.

Alle barna får selv fortelle når de har bursdag. Hver og en skal få kjenne at han eller hun blir sett. Så får de gaver. Gjerne godteri. Og for barn som aldri spiser godteri, er det den beste bursdagsgaven de kan få. Ellers alvorlige ansikter LYSER opp!

Bursdagfestene gir barna et glimt av lykke i en vanskelig barndom. Vonde tanker blir rett og slett klovnet bort til fordel for latter og glede. Og barna lever lenge på de fem fargerike timene med ballonger, klovnestreker og godteri.

Når jeg ser hvor mye hvert eneste bursdagsselskap betyr for mine barn, da er det ikke vanskelig å forstå hvor mye et slikt bursdagsselskap betyr for barn som sjelden er i bursdag, og kanskje aldri har feiret sin egen.

Har du lyst til å være med å glede barn som har det vanskelig i hverdagen? Bli fadder da vel!! Bli fadder her!

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen