Kirill (17) bodde på gata – fikk hjelp på misjonssenter

Da Kirill (17) fra Ukraina ennå bare var en liten gutt, ble sparket ut hjemmefra og måtte bo på gata. I ukas blogginnlegg deler jeg den sterke historien hans med deg.

I dag er han er en lang gutt som rager et hode høyere enn kameratene sine. Men han var liten da faren forlot ham. Bare to måneder gammel og helt ny i denne verden. For Kirill ble det starten på en vond og vanskelig barndom.

Han har aldri møtt faren sin siden, men drømmer om det hver dag. Den eneste faren han kjenner, er stefaren som etter hvert kom inn l livet hans. En mann som drakk mye og ofte var voldsom.

Kirill måtte tåle slag, spark og mishandling. Da han en gang forsøkte å beskytte moren mot stefaren, ble han sparket ut hjemmefra. Alene og forlatt endte han opp på gata. Der stjal han for å overleve. I femte klasse droppet han ut av skolen.

Det kunne nok gått skikkelig ille med Kirill, men heldigvis inviterte en kamerat ham med seg til Misjon Uten Grensers misjonssenter på hjemstedet. Det ble redningen. Han fikk et sted å komme der han ble tatt i mot med åpne armer. En sulten og kald gutt fikk mat og klær, men det som betydde mest av alt for Kirill, var å få noen å prate med.

-Her på misjonssenteret har jeg blitt kjent med Gud. Han har hjulpet meg til å slutte å stjele, sier en takknemlig Kirill som også har begynt på skolen igjen.

Jeg har en gutt som går i femte. At vi skulle sparke ham ut hjemmefra og la ham bo alene på gata er en grusom tanke. En tanke jeg ikke orker å ha i hodet særlig lenge. Men det er i grunnen ikke noe mindre grusomt å vite at det faktisk finnes små gutter og jenter som har det slik, selv om vi ikke kjenner dem eller vet hvem de er.

Mange barn i Øst-Europa vokser opp under vanskelige forhold. Som fadder i Misjon Uten Grenser er du med å gi framtid og håp. BLI FADDER I DAG du også – nestekjærlighet forandrer nemlig liv!

Fikk du lyst til å lese et blogginnlegg til? Klikk her 🙂

Hilsen Marte

Mer fra bloggen