Kan en julepakke forandre liv?

En gang kom julenissen med en spark til meg. En stor, kjempefin trespark. Den forandret ikke livet mitt, men for noen er det ikke mer enn en julepakke som skal til før livet blir forandret.

I oktober var jeg i Albania. Der besøkte jeg en familie med to små barn som ikke eide noen ting. Og da mener jeg virkelig INGENTING!

Kjøkkenskapet var tomt, og kjøleskapet ødelagt. En ensom lyspære dinglet ned fra taket som eneste belysning. Varmeovn hadde de ikke. En slitt skaisofa som en gang hadde vært hvit og et lite vaglete bord, tilhørte huseieren som de leide leiligheten av. En leie de for øvrig lå fire måneder på etterskudd med. Mammaen i huset jobbet på en skofabrikk. 10 timer om dagen sju dager i uka. Likevel gikk over halvparten av den lille lønna hun hadde med til husleie.

Man kan ikke kjøpe lykke for penger heter det så fint.  Greit nok at man ikke nødvendigvis blir lykkelig av å ha en haug med penger, men det er jammen ikke så lett å være lykkelig når man sitter med gjeld langt oppover ørene og må telle på fingrene om man har råd til et brød. Da er man ulykkelig da. Fortvilet, rett og slett.

Julen nærmer seg. Vi er på vei inn i en tid full av forventing, glede, hemmeligheter og hyggelige aktiviteter. (Selvfølgelig også ispedd en god dasj stress, men det velger vi i grunnen litt selv.) For familien jeg besøkte i oktober og mange tusen andre familier i Øst-Europa, er det lite forventing knyttet til julen. De har ikke råd til noe feiring. Brødboksen er like tom som vanlig. Høytiden forbigår i stillhet.

Hvert år deler derfor Misjon Uten Grenser ut esker med mat og julegodt til familier som lever i fattigdom. En slik eske med mat betyr ALT for deres jul. Det betyr mette mager, glade barn, en spesiell jul, det betyr i bunn og grunn en lysere sinnsstemning. Et glimt av lys og håp i en håpløs hverdag.

For 250 kroner kan DU være med å gi mennesker i Øst-Europa både en hyggelig jul, og håp om en bedre framtid. For mange av oss tror jeg dette kan være den aller viktigste gaven vi gir bort i år. Det koster så lite og betyr så uendelig mye mer enn vi kan forstå.

Dette er en julepakke som kan forandre liv.

Gi en pakke mat her, eller send sms med kodeord GAVE til 2300.  En enkel og viktig julehandel 🙂

Førjulshilsen fra Marte

Mer fra bloggen