Jul for første gang

Adrian, Nicolae, Dorina og Ion visste ikke hva jul var, så kom Misjon Uten Grenser på besøk med en julepakke.

De fire barna ler og prater mens de ruller store snøballer i den kramme snøen. En flott snømann er i ferd med å ta form på den snødekte gårdsplassen.  Før de stiller opp for å forevige øyeblikket og mesterverket, plasserer de en gammel, liten gryte på toppen av hodet til snømannen. Perfekt!

En vanskelig barndom
Det ser i grunnen ut som et ganske alminnelig julekortmotiv. Fire glade barn som gleder seg over å leke i snøen. Hverdagen til Adrian, Nicolae, Dorina og Ion er derimot ikke like idyllisk som motivet tilsier.

Søskenflokken vokser opp på landsbygda i Moldova. Her lever folk svært enkelt og i stor fattigdom. Verken klær eller mat er en selvfølge. De smilende og glade søsknene foran snømannen, har ofte blitt sett vandrende rundt i nabolaget dårlig kledd, skitne og sultne. Foreldrene står uten arbeid. Dermed har de ikke inntekt nok til å kunne forsørge familien slik de ønsker.

Jul, hva er det?
Det nærmer seg jul. I mange år kjente ikke Adrian, Nicolae, Dorina og Ion til denne høytiden. De hadde aldri hørt mamma og pappa fortelle om jul, Jesus, engler eller gjetere. Heller ikke sett dem pynte og stelle i stand til feiring med god mat. For en familie som knapt nok har råd til brød og smør i hverdagen, er det ikke mulig å markere høytiden.

Hjelpen fra Misjon Uten Grenser og God Jul i Øst-aksjonen, ble den første og beste julegaven for familien noensinne. Nå får de hjelp hele året gjennom, men pakken til jul er ekstra spesiell for barna. Den er et høydepunkt, og gledesscenene som utspiller seg idet de fire barna drar opp mat og godteri fra esken, bekrefter dette.

«Se» sjokolade, stråler Dorina og holder opp en sjokoladeplate, mens smilet omtrent går rundt.«Wow, vi kan ha grøt til frokost i morgen,» legger storebror Adrian til.
«Se» sjokolade, stråler Dorina og holder opp en sjokoladeplate, mens smilet omtrent går rundt. «Wow, vi kan ha grøt til frokost i morgen,» legger storebror Adrian til.

I dag vet de fire barna hva julen handler om, og God Jul i Øst-esken gir dem muligheten til å markere dette. Med både mel, ris, pasta, sukker, olje, hermetikk, te og godteri har familien mulighet til å lage seg litt ekstra god mat i julen. Det som likevel betyr aller mest, er å oppleve at noen bryr seg om dem. At julens budskap om kjærlighet og fred er blitt virkelig i deres liv.

Fikk du lyst til å glede en familie med en God Jul i Øst-pakke, kan du sende SMS med kodeord GAVE til 2300 (250,-) eller du kan finne ut mer her

God førjulstid til deg ❤️🎁

Hilsen fra Marte

Forfatter

Mer fra bloggen