Mange mennesker i Øst-Europa gruer seg til vinteren. Det gjorde Oxana (23) og familien også. Så dukket uventet besøk opp.

-Jeg var lenge redd for at vinteren skulle bli for kald for oss, men Gud viser at han bryr seg om mennesker som oss også, forteller 23 år gamle Oxana fra Moldova. Bare 18 år gammel ble hun mor for første gang. Sammen med mannen Petru (30) har hun nå en flokk på fire, og de lever for å gi Ana (1), Nicoleta (3), Petru (4) og Patricia (5) en best mulig oppvekst. Utgangspunktet er derimot dårlig.

Fattig hele livet
– Jeg har vært fattig hele livet, og livet har alltid vært vanskelig forteller den unge moren når Misjon Uten Grenser besøker dem hjemme på landsbygda i Moldova. Den kalde årstiden byr på store utfordringer for familien på seks. De har ikke råd til å kjøpe tilstrekkelig med ved, og huset som de har arvet etter Oksanas foreldre er svært dårlig isolert. Hele familien bor på kun ett rom. Det fungerer både som kjøkken og soverom, men de må ut for å gå på do. Midt på vinteren byr det på utfordringer med fire små barn under skolealder.

Når kjærlighet ikke er nok
Verken Oxana eller Petru har arbeid. Oxana er arbeidsufør og Petru er døv. Den unge firebarnsfaren tilbrakte hele oppveksten på et barnehjem for døve. – Jeg følte meg aldri bra nok, var ensom og drømte bare om å bli voksen og få min egen familie som jeg kunne elske, og ta meg av, forteller Petru. Men å bli voksen skulle vise seg ikke å være så enkelt det heller. Selv om familiefaren har mye kjærlighet og bare ønsker det beste for kona og barna, er hverdagen vanskelig.

– Jeg vet ikke hva som hadde skjedd med oss, om vi ikke hadde møtt, Misjon Uten Grenser, sier Oxana. Vi føler en enorm glede fordi gode mennesker bryr seg om oss, og vi er svært takknemlige. Hjelpen har gjort det lettere for oss å komme gjennom vinteren, smiler hun under et hav av ullklær og tepper.

Mange familier i Øst-Europa strever i vinterkulda. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre hverdagen deres litt enklere. DU kan være med å gjøre en forskjell.

Send sms MISJON til 2300 for 200 kr. Eller gi online!

Hilsen Marte