Jeg reiser aldri fra barna mine

 «Fortvilelsen og frykten jeg bærer på, viser jeg ikke foran barna. Når natten kommer, lar jeg  følelsene slippe til. Da gråter jeg.»

Artikkelen ble oppdatert i mars 2020.

Angela er alenemor. Hun bor i Moldova som er ett av Europas fattigste land. Det er åtte år siden ektemannen forlot henne. Han ville til utlandet og søke lykken der.

En pakke maismel var all maten de hadde i skapet den dagen han dro. Angela satt igjen, knust og fortvilet. Framtiden så beksvart ut. Hun visste ikke hvordan hun skulle takle den nye situasjonen, men tok seg sammen og bakte et lite brød av pakken med maismel. For barnas skyld.

Bli fadder for familier som strever.

Arbeidsledigheten i lille Moldova er stor. På grunn av dette har over 1 million moldovere reist utenlands for å finne arbeid. Tusener av barn i Moldova er forlatt av en eller begge foreldrene. Angelas barn er blant disse.

 De bor i et relativt falleferdig hus som Angela har arvet fra besteforeldrene. Hun har fikset alle vinduene selv. De var knust da de flyttet inn. Sammen med barna dyrker hun jorda for å bli selvforsynt med grønnsaker.

Hun vil ikke reise bort for å arbeide. Da blir barna forlatt av både mamma og pappa. Hun vil heller at de skal være sammen og ha det trangt, enn å få litt penger og ikke være sammen.

I dag er det kvinnedagen. En dag som har betydd mye for norske kvinners rettigheter i samfunnet. I ganske mange andre land i verden, lever kvinner under helt andre forhold. Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for Angela og kvinner som henne. Kvinner som kjemper med bare nevene for å overleve. Kvinner står på selv om de har alle odds mot seg. Kvinner som står helt alene i kampen om det som skulle være en selvfølge – et verdig liv.

Har du lyst til å bli fadder og hjelpe kvinner som Angela, kan du klikke her og finne ut mer.

Hilsen Marte

Her kan du lese et blogginnlegg til😊

Mer fra bloggen