– Jeg kan fortsatt ikke forstå at det virkelig skjedde

 -Jeg tenker i grunnen at alt bare var en drøm, sier 10 år gamle Amarilda fra Albania. I fjor deltok hun på sommerleir for aller første gang.

Hun står med plastikkposen i hånda og ser på de andre barna. Ei lita tørr brødskive ligger og smuler i bunnen. Det er alt hun har med seg på skolen denne dagen. Den vonde klumpen i magen vokser når hun nærmer seg skolegården. Hun ser at de andre barna ler og leker sammen. Av og til kaster de stygge blikk på henne. Hun føler seg skitten og dum.

Når skoleklokka ringer, løper alle mot skoledøra med de fine sekkene sine på ryggen. Amarilda rusler sakte etter med plastikkposen.

Hun er bare 10 år. Livet har ikke riktig begynt en gang. I alle fall ikke den delen av livet der man skulle trenge å bekymre seg så mye for saker og ting. Likevel er alt bare håpløst.

Hun vokser opp i et av de fattigste områdene i Albania. Mamma og pappa krangler fordi pappa ikke finner jobb. Mamma er fra seg av engstelse. De har ikke nok mat heller.  Amarilda gråter seg i søvn.

Forandringen

Du har kanskje vært der selv. På et punkt i livet der fortvilelse og bekymring gnager deg sønder og sammen. Men så skjer det, helt uventet, midt i alt det vanskelige, en forandring.

-Jeg kan fortsatt ikke tro at det virkelig skjedde, sier Amarilda og smiler. Hun snakker om sommerleiren. Jeg fikk god mat, gode venner, holde på med gøye leker og svømming, ramser hun opp.
– Og så var det så mye mat. Ikke bare brød, men også frukt og kaker, smiler hun.

Når du ikke er vant til å spise kake, smaker det ekstra godt.
Når du ikke er vant til å spise kake, smaker det ekstra godt.
God mat og gode venner er to viktige ingredienser på leir.
God mat og gode venner er to viktige ingredienser på leir.
Hurra for sommerleir!!
Hurra for sommerleir!!
Amarilda kunne reise hjem fra sommerleir med ny sekk.
Amarilda kunne reise hjem fra sommerleir med ny sekk.

Den triste jenta med plastikkpose i hånda og vond klump i magen er borte. Sommerleiren ga Amarilda en opplevelse for livet. Hun fikk venner som er glad i henne for den hun er, hun fikk skolesekk,  hun fikk høre om Jesus som aldri svikter henne, og nå får også familien hennes hjelp gjennom Misjon Uten Grensers fadderordning.

Amarilda er stolt over å kunne gå til skolen med egen ryggsekk. Nå er det gøy å lære.
Amarilda er stolt over å kunne gå til skolen med egen ryggsekk. Nå er det gøy å lære.

For barn som Amarilda, som vokser opp på barnehjem og i fattige familier, er sommerleir et høydepunkt i livet. Mange opplever til og med at livet blir forandret i løpet av uken på leir. Omsorgen de får og gleden de opplever gir en ny dimensjon i en vanskelig hverdag.  De får oppleve at livet også kan smile. Det gir håp.

Dersom du fikk lyst til å gi en gave til sommerleir, kan du vippse til Misjon Uten Grenser på vippsnummer#126883 og sende valgfritt beløp. Eller du kan sende en sms med kodeord LEIR til 2300. Da gir du 250 kroner.

Sammen kan vi gjøre en stor forskjell.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen