«Jeg ELSKER den nye skolesekken min»

Adina tar et godt tak rundt den nye skolesekken. Hun har aldri eid noe så fint og viktig i hele sitt liv.

Den ni år gamle jenta vokser opp i en fattig familie i Romania. Begge foreldrene er arbeidsledige. Nå har de reist til utlandet for å prøve å finne jobber der, mens Adina er igjen hjemme hos bestemor og lillebroren sin. Hun er ikke den eneste som har det slik.

Ni år gamle Adina må bo hos bestemor fordi foreldrene har reist til utlandet for å finne arbeid.
Ni år gamle Adina må bo hos bestemor fordi foreldrene har reist til utlandet for å finne arbeid.

Adina bor nemlig i en landsby med svært høy arbeidsledighet. Mange foreldre har reist. Alkohol, rus og omsorgssvikt har også blitt en del av hverdagen til mange barn i byen. Når Adinas pappa kommer hjem en gang i blant er han som regel full, sinna og fortvila. Misjon Uten Grenser arbeider for å hjelpe disse barna og familiene deres ut av den vanskelige situasjonen.

Send SMS med kodeord SEKK til 2300 (200,-) og gi en skolesekk til et barn i Øst-Europa.

Et hjem hjemmefra
Å legge til rette for skole og utdanning er en viktig del av arbeidet. Ved Misjon Uten Grensers Etter Skoletids-tilbud får Adina og de andre barna leksehjelp, mat, omsorg, muligheten til å leke med andre barn og delta på barnemøter og bibeltimer. For barna har dette blitt et fristed i en vanskelig hverdag.

Hver dag etter skolen kan Adina komme til  Misjon Uten Grensers Etter Skoletids-ordningen og få leksehjelp og varm mat.
Hver dag etter skolen kan Adina komme til  Misjon Uten Grensers Etter Skoletids-ordningen og få leksehjelp og varm mat.

Barna som deltar her får også skolesekk og annet skoleutstyr. For familier som knapt nok har råd til mat, er skolesaker langt nede på prioriteringslista.
-Jeg elsker den nye skolesekken, stråler Adina mens hun tar et godt tak rundt den. Opp i sekken ligger alt hun trenger av bøker og skrivesaker også. Nå er alt klart slik at hun kan starte på skolen til høsten.

Har du lyst til å gi et barn som Adina muligheten til å gå på skolen? Da kan du sende SMS med kodeord SEKK til 2300 (200,-) og gi en skolesekk full av skolesaker til skolestart.

 Sammen kan vi forandre liv 🙂

Hilsen Marte

Mer fra bloggen