Ikke lenger alene

Da ektemannen forlot henne, havnet tvillingmoren Lyudmyla i en håpløs situasjon. Uventet hjelp ga henne nytt håp.

Lyudmyla bor i et av Europas fattigste land, Ukraina. Livet hennes har aldri vært noen dans på roser, men ekstra vanskelig ble det for to år siden. Da bestemte barnas far seg for å reise fra dem. Han sa at han ønsket seg et ENKLERE LIV.

For en egoist, tenker jeg, og kjenner at jeg blir sinna. Lyudmyla lar derimot ikke sinne og bitterhet styre livet. For henne er kjærligheten til barna drivkraften i en beintøff hverdag.

Lever fra hånd til munn

Den lille familien på tre bor i en landsby ganske langt vest i Ukraina. Før var dette en levende landsby med gruvedrift som hovednæring; nå er det knapt mulig å finne arbeid her. De fleste som bor her, lever fra hånd til munn av det de selv dyrker.

Lyudmyla flyttet hit da hun ble alene. Til barndomshjemmet sitt. Hun hadde ikke noe annet sted å dra. Foreldrene døde for 20 år siden, og det lille gårdsbruket bærer preg av forfall.

Lyudmyla foran barndomshjemmet som hun har flyttet tilbake til.
Lyudmyla foran barndomshjemmet som hun har flyttet tilbake til.
Mange år uten vedlikehold har satt sine spor.
Mange år uten vedlikehold har satt sine spor.

Alkoholmisbruk og vold som følge av den brutale fattigdommen, er utbredt i området. Lyudmyla var lenge redd for at barna hennes skulle bli påvirket negativt av det tøffe miljøet. At fulle og voldelige foreldre skulle bli rollemodellene deres. Derfor ble gleden stor da barna ble invitert til å delta på Misjon Uten Grensers etter-skoletidsordning i byen.

Nytt håp

Barna går dit hver dag etter skolen. Der får de et varmt måltid og hjelp med leksene. Det er et godt og trygt sted å være. De lærer hvordan de skal oppføre seg mot hverandre, og de blir kjent med den beste rollemodellen av alle, Jesus.  At barna hennes har fått hver sin fadder i Misjon Uten Grenser, har løftet en tung byrde fra Lyudmylas skuldre. Det har gitt henne håp.

Det er mange barn i Øst-Europa som trenger fadder nå. Koronakrisen har rammet de fattigste hardt og gjort hverdagen enda vanskeligere for mange. Foreldre fortviler. Barna lider.

Som fadder for et barn, kan DU gjøre en forskjell. Jeg håper du vil være med å hjelpe.

KLIKK HER FOR Å BLI FADDER I DAG 

Hilsen Marte 🙂

Forfatter

Mer fra bloggen