I gode og onde dager

Mange foreldre i Øst-Europa føler seg ubrukelige fordi de ikke klarer å ta seg av familien.

Da Majlinda (35) var liten, trodde hun at alle familier bestod av to foreldre. I dag er hun alenemor til tre gutter. Livet tok en uventet vending for trebarnsmoren fra Albania da mannen som skulle stå ved hennes side i gode og onde dager, sviktet. Problemene og utfordringene den fattige familien hadde, ble til slutt større enn familiefaren klarte å håndtere. Han ble voldelig og utagerende. Frustrasjon og sinne over situasjonen gikk hardt utover Majlinda og barna.

Ikke god nok
Du har kanskje streifet innom følelsen du også? Følelsen av ikke å være god nok og ikke strekke til. Det hender jo av og til at man ikke helt får til alt slik man skulle ønske. Det er ikke noen god følelse, men som regel klarer man heldigvis å legge enkelthendelser bak seg og gå videre.

Når hverdagen BARE er preget av nederlag, er det verre. Da er det ikke like lett å reise seg igjen. Slik var det for Majlindas ektemann, slik er det for mange fattige i Øst-Europa. De er fanget i den onde fattigdomssirkelen og klarer ikke komme ut av den samme hvor hardt de prøver. Til slutt gir de opp. Frustrasjonene de sitter inne med må til slutt gå ut over noen. Ofte blir det familien, og barna lider aller mest.

«Jeg lever ikke, jeg prøver bare å overleve»
I 12 år levde Majlinda med en voldelig ektemann før hun klarte å komme seg bort. Men det er vanskelig å være alenemor også. «Jeg lever ikke, jeg prøver bare å overleve, sier hun om livssituasjonen i dag.

Misjon Uten Grenser ønsker å gi fattige familier i Øst-Europa muligheten til å holde sammen hele livet. Vi vil at barn skal få vokser opp i trygge familier sammen med både mor og far. Fattigdom er ikke bare mangel på mat og klær, det er også mangel på muligheter, verdighet og håp. Materiell støtte er bra, men oppmuntring, sjelesorg, økonomisk veiledning og fellesskap i en vanskelig hverdag er en like viktig del av hjelpen vi gir.

Har du lyst til å være med å gi barn i Øst-Europa en trygg og god oppvekst? Da anbefaler jeg deg å bli familiefadder hos oss! Ditt bidrag kan utgjøre en stor forskjell for en familie.

Nestekjærlighet forandrer små og store liv!

Hilsen Marte

Mer fra bloggen