-Hjelpen betyr uendelig mye for oss

Livja og familien måtte reise fra alt som var kjent og kjært i jakten på et bedre liv. Nå gir en fadder dem nytt håp.

Visste du at Albania er det tredje fattigste landet i Europa?

I reisebrosjyrer blir det gjerne omtalt som et skjult og uoppdaget ferieparadis. Samtidig lever store deler av befolkningen i dette lille landet i fattigdom.

Livja og familien bor under kummerlige forhold i et tidligere sumpområde nær en av byene i Albania. Her er det verken innlagt vann, utarbeidet kloakksystem eller drenering. Mange av familiene som bor i området er innrullert i Misjon Uten Greners fadderordning.

Håpet om en bedre hverdag

Familien til Livja flyttet fra fattigdom og nød på landsbygda til byen i håp om en bedre hverdag. De hadde hørt at det var bedre muligheter for å få jobb, at det var mulig å tjene penger og leve et verdig liv. Men drømmen og håpet brast. Familien endte opp ensom og motløs langt borte fra familie og venner.

Heldigvis ender ikke historien her. At Misjon Uten Grensers familiekoordinator i området banket på hos dem, åpnet en ny og uventet dør. De ble invitert med til den lokale menigheten. Der fikk de venner og fellesskap. De ble også innrullert i fadderordningen. Støtten har gitt dem håpet tilbake og troen på at de en dag skal klare seg selv.

-Hver gang vi føler at problemene blir for store, løfter Gud og alle vennene i menigheten oss opp igjen, sier mamma Irma.

Målet er at de skal klare seg selv

Familien er grunnmuren i et samfunn. Når den vakler, da vakler alt. Derfor arbeider Misjon Uten Grenser for å hjelpe familier. Målet er alltid at de skal klare seg selv. For å nå dette målet arbeider vi målbevisst med å omfavne, styrke, utruste, forløse og trygge familiene.

Takket være trofaste faddere har vi i årenes løp hjulpet tusenvis av familier i Øst-Europa. Hver dag ser vi at nestekjærlighet virkelig forandrer liv. Tusen takk til alle dere som er med oss på denne reisen. Det betyr uendelig mye for veldig mange.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen