#gledesegtiljul

«Dette ønsker jeg meg til jul, den ønsker jeg meg til jul og så den, mamma, se her da mamma, mamma kom og se da!!»

Å gå et kjapt ærend på lekebutikken i selskap med en liten seksåring, skulle vise seg å være et ikkerealiserbart oppdrag. Det er tross alt bare to måneder til jul, og superviktig å sørge for at absolutt alle ønsker blir omhyggelig registrert. Med andre ord, de aller fleste lekene i butikken. Forventningen og spenningen til den store høytiden er allerede i gang hos de små.

Handelsstanden i ferd med å lokke fram den gode julefølelsen i oss som er litt eldre også. Jeg lar meg friste av julebrus, julemarsipan, smultringer og kakemenn, men har klart å stå i mot så langt. Bør vel vente til november vertfall?

Tidlig eller ikke, å #gledesegtiljul, er noe spesielt. For barna er det veldig spennende med gaver. For oss voksne er det kanskje tradisjoner, julemusikk, familie og hygge som gir oss en den gode følelse. Rett og slett det lille ekstra vi trenger for å komme oss gjennom den aller mørkeste tiden på året.

Samtidig er det umulig å komme utenom at det finnes mange mennesker som gruer seg til jul. Mennesker som kjenner på savn. Mennesker som er ensomme. Eller mennesker som ikke har muligheten til å feire i det hele tatt.

Bare en liten flytur unna, i Øst-Europa, bor det mennesker som er for fattige til å feire jul. Julen er en høytid som de forbigår i stillhet. Gaver på lekebutikken, kakemenn, julemarsipan og julebrus er luksus som de ikke har råd til. For dem handler hverdagen om å overleve, og julaften er som en helt vanlig hverdag. Bortsett fra at de vet, så inderlig vel, at det egentlig er en spesiell dag.

Har du lyst til å være med å spre julestemning blant mennesker som ikke har noen forventning jul? Det koster deg bare 250 kroner og kan faktisk vise seg å være den viktigste julegaven du gir bort i år. Du kan bruke telefonen din og sende SMS PAKKE TIL 2300 eller gi online. Gaven blir garantert satt STOR pris på!

La årets viktigste julegave bli nestekjærlighet!

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen