Fra søppelplukking til sommerleir

Majlinda (10) og Jetmir (8) ble banket opp av faren sin i mange år. I sommer skal de få dra på leir og legge vonde minner bak seg.

I ukas blogginnlegg vil jeg dele den sterke historien om Majlinda og Jetmir fra Albania. De ble mishandlet av sin egen far, flyktet og må nå plukke søppel og selge for at familien ikke skal sulte. I sommer skal de for aller første gang få oppleve noe annerledes, noe hyggelig og noe utenom det vanlige. De skal på sommerleir i regi av Misjon Uten Grenser.

En brutal oppvekst
Majlinda og Jetmir bor sammen med mor og storebror. For noen måneder siden banket den lille familien på Misjon Uten Grensers dør og ba om hjelp. Da hadde de levd med en voldelig far og ektemann i flere år.

– Jeg var gravid med Jetmir da problemene startet. Mannen min begynte å drikke tett og spilte bort den lille lønna han fikk, forteller 43 år gamle mor Vaide. Alkoholen fikk fram det verste i familiefaren. Han ble voldelig og slo etter hvert både barna og kona.

– Vi var offer alle fire. Han slo oss med belte og tvang barna til å tigge på gata. Jeg var redd de skulle bli syke og forsøkte å beskytte dem, men ble bare banket opp selv, forteller Vaide.

Savner ikke faren sin
Barna er sterkt preget av den brutale og vonde oppveksten. Eldstemann fikk så store psykiske problemer at han ikke klarte å fullføre skolen. Majlinda er en smart jente og klarer seg bra på skolen, men hun er veldig stille og forsiktig

– Pappa brukte å slå meg hardt, og han snakket så stygt, forteller hun. Jetmir legger til at han ikke savner faren sin i det hele tatt.

Til sommeren skal Majlinda og Jetmir være med på sommerleir i Albania. De gleder seg veldig. Mor Vaide håper at nye gode minner kan være med å skyve alt det vonde litt lenger bak i barnas bevissthet.

– Jeg har aldri vært på ferie før, og gleder meg til å få nye venner, forteller Majlinda.

Lillebror Jetmir er enig med storesøster og sier at han gleder seg til sommerferien i år.

På sommerleir får barn være barn Vanligvis pleier de å hjelpe moren sin i skoleferiene. De samler metall som andre har kastet og selger det for å få penger til mat. På sommerleir skal Jetmir og Majlinda få muligheten til å legge til side bekymringer og bare være barn. Der skal de få leke, synge, bade, høre om Jesus og spise seg gode og mette hver eneste dag.

Misjon Uten Grensers sommerleirer er populære blant barna i Øst-Europa. Mange drømmer om å få reise dit. Har du lyst til å bidra til at barn som Jetmir og Majlinda kan få en sommer utenom det vanlige?

Send SMS med kodeord LEIR til 2300 og gi 200 kroner, eller gi en gave online!

Hilsen Marte

Mer fra bloggen