Fra barnehjemsbarn til medisinstudent

Ana vokste opp på et barnehjem i Moldova. I dag er hun medisinstudent, og legedrømmen er i ferd med å bli en realitet.

At moldovske Ana skulle ende opp som medisinstudent, var i utgangspunktet fullstendig utenkelig. Som sjuåring måtte hun flytte på barnehjem, og det er ikke akkurat noe godt utgangspunkt for en karriere. Her er hennes historie 😊

Bli fadder og gi barn i Øst-Europa håp om en bedre framtid.

Historien om Ana
-Jeg måtte flytte på barnehjem da far døde og mor ikke klarte å ta vare på meg. Jeg lengtet veldig hjem, forteller Ana.
Samtidig var hun både flink og selvstendig. Dermed klarte hun på en måte å komme seg gjennom den vanskelige tiden.

I tredje klasse oppdaget læreren at Ana virkelig hadde talent. Hun meldte henne på en stavekonkurranse som Ana vant. Læreren skjønte etterhvert at det bodde mye mer i den lille jenta. Anas potensiale ville nok gått til spille om det ikke var for at hun ble en del av Misjon Uten Grensers stipendordning. Stipendet dekker skolepenger, transport, mat og diverse skolemateriell og gir henne en unik mulighet til å studere.

Vil hjelpe isolerte barn
Drømmen om å bli lege har hun båret med seg siden hun var liten, men som frivillig ved et senter for barn med Downs syndrom, har hun funnet sin virkelige lidenskap i livet.

-Her i Moldova har vi en kultur som aksepterer at barn med spesielle behov blir isolerte. Dette er en tragedie fordi det er så mange barn med genetiske sykdommer som kan leve helt normale liv og bli integrert i samfunnet. Jeg vil hjelpe disse barna og familiene deres, sier Ana bestemt.

Hun ble både overrasket og rørt over at familier som har barn med store utfordringer, fortsatt kan være glade og lykkelige.
-Etter å ha vært frivillig her har jeg blitt inspirert til å starte mitt eget senter for barn med spesielle behov, sier hun engasjert.

Moldova er et av de fattigste landene i Europa og trenger mennesker som Ana. Unge mennesker som kan være med å utvikle samfunnet i riktig retning. Derfor er Misjon Uten Grensers stipendordning en viktig del av vår satsing i Øst-Europa. Stipendordningen gir unge talentfulle barn muligheten til å gå på skole og utdanne seg.

Gi barn som Ana håp om en bedre framtid! Bli fadder her!

Hilsen fra

Marte

Mer fra bloggen