Forlatt i Romania

Da mamma reiste til utlandet for å jobbe, falt hele verden i grus for Dani.

«Jeg savner henne ikke,» sier han raskt. Dani ser ikke opp når han prater, men konsentrere seg om å klappe hunden Bella som han holder tett inntil seg. Forsiktig borer han kinnet ned i den myke pelsen på jakt etter trøst. Det er ikke vanskelig å se at Dani egentlig savner mamma veldig.

Moren til Dani har som tusenvis av andre rumenske foreldre, reist til utlandet for å finne arbeid. Etter at ekteskapet med faren til Dani gikk i oppløsning, og han rett og slett bare forsvant, hadde hun ikke noe valg. Målet er å tjene penger slik at hun kan gi sønnen en bedre hverdag og et godt liv.

Dani synes derimot ikke at livet er noe bra når mamma er borte. Hver dag er mer som en vond drøm. Han føler seg forlatt. Hele tiden. Ensomheten river i den lille kroppen, som beskytter seg selv ved å spille tøff og hard.

«Jeg er ikke glad i deg», snerrer han til tanten som har ansvaret for ham mens moren er borte. Tantes leilighet er mørk og støvete. Like dyster som Dani føler seg.

Du kan være med å hjelpe

Heldigvis kan Dani komme innom Misjon Uten Grensers etterskoletidsordning i landsbyen. Der får han god mat og kan være sammen med mennesker som gir omsorg og trøst. Dani holder seg likevel mest for seg selv. Ofte drar han bare hjem rett etter maten.

Da er han mett i magen, men ellers er han like tom. Mamma er fortsatt borte, og han vet ikke når hun kommer hjem.

Slik skal ikke barn ha det! Likevel er det dette som er hverdagen og virkeligheten for mange familier i Øst-Europa. Misjon Uten Grenser gjør noe med det. Vi arbeider for at barn skal få vokse opp i trygge omgivelser sammen med foreldre og søsken. Gjennom våre hjelpeprogram styrker og utruster vi familier slik at de kan klare seg selv. Da slipper mamma og pappa å reise. Da slipper barna å bli forlatt.

Klikk her og finn ut hvordan du kan være med å gi familier i Øst-Europa sjansen til et godt og verdig liv i eget hjemland.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen