Forlatt av mamma – fikk hjelp av Misjon Uten Grenser

Det nye misjonssenteret i landsbyen ble redningen for 12 år gamle Veronyka.

Hun vokser opp i et falleferdig og lite hus av murstein og leire sammen med bestemor, på den fattige landsbygda i Moldova.

Bestemor og Veronyka har bare hverandre. Her er de utenfor det lille huset de bor i.
Bestemor og Veronyka har bare hverandre. Her er de utenfor det lille huset de bor i.

Mamma er rusmisbruker. Hun bryr seg ikke om Veronyka, og kommer sjelden på besøk. Pappa har hun bare truffet en eneste gang. Bestemor er den eneste som tar vare på Veronyka, men hun er fattig, og har ingen mulighet til å gi barnebarnet en god framtid.

Inne i det lille huset deres er det mørkt og vanskelig å gjøre lekser. Det gjør det også vanskelig å henge med på skolen, og resultatene blir ikke så bra.

Veronykas redning 

Framtiden så ikke spesielt lovende ut for Veronyka, men da Misjon Uten Grenser startet opp etterskoletidsordning i den lokale menigheten, ble det forandring!

Det nye misjonssenteret ble Veronykas redning. Et fristed. En pause fra alt som er vanskelig. Varm mat. Leksehjelp. Mennesker som bryr seg om henne.

-Jeg har fått mye bedre selvtillit og nå har jeg bedre karakterer på skolen også, Veronyka stråler når hun snakker.  – Jeg har min egen pult og stol og jeg har en lærer som hjelper meg.

Veronyka og bestemor ser ikke lenger like mørkt på framtiden. Tenk at det finnes håp, selv om alt i utgangspunktet virker håpløst.

Etterskoletidsordningen i landsbyen har gitt Veronyka (12) en bedre hverdag.
Etterskoletidsordningen i landsbyen har gitt Veronyka (12) en bedre hverdag.

Misjonssenteret i Veronykas landsby tar i mot 50 barn hver eneste ettermiddag. Her spiser de seg gode og mette og de får hjelp med leksene. I tillegg kan barna delta på bibeltimer og forskjellige andre fritidsaktiviteter. Dette er bare ett av mange slike tilbud Misjon Uten Grenser støtter forskjellige steder i Øst-Europa.

Har du lyst til å være med å gi Veronyka og barn som henne en bedre hverdag?

Akkurat nå trenger mange barn i Øst-Europa skolesekk til skolestart.

Målet vårt er at over 6000 barn skal få sekk denne høsten, men da trenger vi hjelp fra deg. I sekkene vi deler ut er det også skolemateriell som barna trenger for å kunne delta i undervisningen.

Send sms SEKK til 2300 (200,-), og vær med å gi barn i Øst-Europa muligheten til å gå på skole.

Fikk du lyst til å vite mer om skolesekkampanjen vår, kan du klikke her 🙂

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen