Forlatt av mamma – fant trøst på misjonssenteret

For ett år siden ble 11 år gamle Victoria forlatt av moren sin. På misjonssenteret i kirken får hun trøst i en vanskelig hverdag.

Når det menneske som skulle elske deg aller mest, velger å reise fra deg, setter det dype spor. I fjor opplevde 11 år gamle Victoria nettopp dette. Moren hennes pakket sakene og reiste fra henne og søsteren. Som mor til tre barn som betyr alt for meg, gjør det like sterkt inntrykk hver gang jeg hører slike historier.

Sviktet
Victoria bor i en liten og fattig landsby i Moldova. Her strever de fleste familiene med å klare seg, og mange ekteskap går i oppløsning på grunn av de store utfordringene. Victoria er derfor ikke den eneste som må klare seg uten mor eller far, men det hjelper ikke så mye. For henne er savnet like stort uansett.

Faren til Victoria jobber hardt for å forsørge døtrene. Derfor er han også mye borte. Jentene må klare seg selv, gjøre husarbeid og mate dyrene. Det er mye ansvar og Victoria føler seg sviktet av moren sin som hun ikke har sett siden hun reiste.

En trygg havn
Da er det godt å søke tilflukt på misjonssenteret som Misjon Uten Grenser driver sammen med den lokale menigheten i landsbyen. Hit kan barna komme og spise varm mat, gjør lekser, delta på barnemøter og andre aktiviteter. Det aller viktigste for Victoria er å møte trygge voksne som bryr seg om henne.

Hun er 11 år og på trappene til å bli ungdom. En sårbar periode å gå gjennom uten mamma. Misjon Uten Grensers arbeid kan aldri erstatte en mor eller en far, men vi kan være en trygg havn i en vanskelig hverdag. Vårt mål er å gi omsorg, styrke og utruste barna til å møte framtiden som trygge og selvstendige mennesker.

Et sted der ute lever mammaen til Victoria sitt nye liv. Jeg velger å tro at det ikke var med lett hjerte at hun forlot barna sine.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen