Fikk nye sekker og kan starte på skolen

I september er det skolestart i Romania. Cristina (9) og Petruta (5) er klare med splitter nye skolesekker. 

De to søstrene vokser opp i en fattig by i Romania. Etter at den lokale fabrikken gikk konkurs, står hele 80 prosent av innbyggerne arbeidsledige. Mange familier er helt uten inntekt. De sier at de føler seg fanget i fattigdommen og at framtiden er mørk. For barna i byen er det ingen selvfølge å gå på skolen, fordi foreldrene ikke har råd til skoleutstyr.

Da den lokale fabrikken gikk konkurs, ble mange av innbyggerne i byen arbeidsledige. 
Da den lokale fabrikken gikk konkurs, ble mange av innbyggerne i byen arbeidsledige. 

Skolesekker og leksehjelp

«Er de virkelig til oss?» sier Cristina og Petruta. De ser på skolesekkene vi forsøker og gi dem. Det er kanskje ikke så rart at de lurer litt, når de nesten aldri får noe nytt. Foreldrene deres er blant dem som ikke har jobb. Nå har begge reist av gårde for å lete etter arbeid andre steder.

Stolte jenter med nye sekker er klare til skolestart i september.
Stolte jenter med nye sekker er klare til skolestart i september.

Cristina og Petruta må klare seg mye alene. Storesøsteren Denisa på 13 passer på dem. Heldigvis bor bestemor i nærheten også. Hver ettermiddag deltar jentene på Misjon Uten Grensers etterskoletidsordning. Der spiser de middag, får hjelp med leksene og er med på mange forskjellige aktiviteter. Det er godt å ha et slikt trygt sted å komme til.

Det nærmer seg skolestart også i Øst-Europa. Misjon Uten Grenser ønsker å legge til rette for skole og utdanning. Vi vet at det er et viktig middel i kampen mot fattigdom. Mangel på skolesaker hindrer mange foreldre i å sende barna på skole og det vil vi gjøre noe med.

En sekk med skolesaker og håp

Cristina og Petruta har fått hver sin sekk. Har du lyst til å være med å gi et barn som vokser opp i Øst-Europa muligheten til å skape seg en framtid? Da kan du enkelt og greit sende kodeord SEKK til 2300 (200,-) og gi en skolesekk.

Akkurat nå er fabrikken i byen stille. Men barna som skråler i gatene vitner om håp og liv også i framtiden.

Hilsen Marte

* Navnene på barna i artikkelen er endret på grunn av personvernet.

Forfatter

Mer fra bloggen