Fikk bønnesvar til jul

Gaven fra Misjon Uten Grenser reddet julen til alenemoren Adela (41) og barna.

Det er desember måned i Romania. Gradestokken lyser 12 krystallblå grader og muligheten for julestemning er så absolutt til stede. Misjon Uten Grenser er på besøk hos alenemoren Adela. Sammen med barna bor hun i en liten leilighet på 40 kvadratmeter. Det er lite som minner om julestemning i det sparsommelig møblerte hjemmet deres.

-Gud sa han skulle hjelpe meg, og så kommer dere på besøk! Den tapre alenemoren smiler mens døtrene Petruta Adelina (8), Sara Ioana (6) og Ana Maria (4) omtrent står på hodet ned i mateskene vi akkurat har gitt dem. De er yre av glede.

Etter to skilsmisser er Adela alene om foreldreansvaret for barna. På sett og vis har hun slått seg til ro med situasjonen, men hverdagen er svært tøff.

– Jeg jobbet en periode som hushjelp for en familie i nærheten, i tillegg til ekstra vaskejobber på kveldene, forteller Adela. Dette måtte hun slutte med fordi hun ikke klarte å ta seg av barna samtidig.

Med en mor som har tid til dem, har barna blitt gladere og de får bedre karakterer på skolen, men den økonomiske situasjonen har blitt tilsvarende forverret.

-I vinter ble det spesielt vanskelig, forteller Adela. -I ren fortvilelse ropte jeg til Gud om hjelp. Og nå står dere her! Dere er bønnesvar, sier en rørt og glad mor som kan stelle i stand god mat til barna sine i julehøytiden.

Adela og barna er nå en del av Misjon Uten Grensers fadderprogram. De neste årene kommer de til å motta hjelp og støtte i en vanskelig livssituasjon. Målet vårt er å hjelpe familien til å kunne klare seg selv igjen.

Altfor mange barn vokser opp i fattige og vanskelige forhold i Øst-Europa. Mange går sultne til sengs og julefeiring er noe de bare kan drømme om. Vil du oppfylle den drømmen?

Send SMS med kodeord GAVE til 2300 eller gi en eske mat her. En eske koster 250 kroner.

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen