Et juleønske

«Alle gikk rundt og snakket om julen som var rett rundt hjørnet. Jeg gikk rundt med en klump i magen fordi jeg ikke hadde penger til å kjøpe noe mat til julekvelden.»

Småbarnsmoren Snezhana er 33 år. Hun er bare en av mange mødre i Øst-Europa som har kjent på fortvilelsen over å ikke ha mulighet til å lage et julemåltid som rekker til hele familien.

Med to små barn er dagene strevsomme. Familien bor i to små rom, har ikke bad, og må dele utedo med ti andre. Mannen Emil, har kun strøjobber med uforutsigbar lønn, og Snezhana er arbeidsløs.

Utedoen familien deler med ti andre
Utedoen familien deler med ti andre

«Dagene er strevsomme når du ikke har penger. Jeg blir stresset og føler meg som en forferdelig mor, som ikke klarer å skaffe mat til et skikkelig måltid.» Med julen rett rundt hjørnet, var Snezhana bekymret for at de ikke skulle ha råd til å feire jul.

Moren fikk oppfylt sitt juleønske da hun fikk levert en juleeske på døra. Den takknemligheten hun uttrykte over helt vanlige basisvarer, viser meg at det betyr så uendelig mye mer enn jeg kan forestille meg. Hun som før ikke hadde nok til et enkelt måltid på julekvelden, kunne endelig få samlet familien i høytiden og se barna bli mette.

Stela og mamma er glade for matesken
Stela og mamma er glade for matesken

Og her sitter jeg, og har «problemer» med å komme på hva jeg skal ønske meg til jul. Kanskje kan jeg i år, på vegne av familier som Snezhana sin, ønske meg en mateske? Jeg har jobbet her i Misjon Uten Grenser et knapt år. På denne korte tiden har jeg lest nok historier til å forstå betydningen av hva en enkel mateske kan bety.

Koordinator - på veg for å besøke
Koordinator – på veg for å besøke

Historie etter historie bekrefter for meg at utleveringen av juleesker handler om mer enn å gi mat til noen som trenger det. Den handler om å gi mot og håp til mennesker som strever her og nå. Ikke minst handler det om å gi videre håpet vi har i Jesus.

Det er stort for meg å tenke på at hver familie som får besøk denne jula, vil kunne få mulighet til å høre de gode nyhetene om hva Jesus har gjort for dem. Dette vil jeg være med på! Derfor er matesker blitt årets juleønske for meg.

Vil du også ønske deg matesker til jul? Fortell til familie og venner at de kanVippse 250,- til #630614

Du kan også gi en mateske her og nå! 

Kanskje vi sammen kan klare å nå ut til 42 000 familier og eldre?
Hilsen Kristina.

Mer fra bloggen