Endelig sommer

Sommeren er kommet til Norge. ENDELIG! Hjemme hos oss har det vært nedtelling til skoleferien en god stund allerede.

Hverdagen er hektisk. Det er ikke tvil om at sommeren kommer som en etterlenget venn for både liten og stor i min familien.  Hvordan skulle vi klart oss uten den deilige sommeren liksom? Da spiser vi masse is, leker, bader og nyter det å kunne flate ut på en solseng og gjøre ingenting. (Det siste er det kanskje mest jeg som gjør).

Samtidig er jeg fullstendig klar over at det slett ikke er noen selvfølge å glede seg til sommeren.  Mange gruer seg til og med. Barn som vokser opp i fattige familier i Øst-Europa er blant dem.  Sommeridyll er et fremmedord. Ferie en utopi. De har ikke muligheten til å reise noe sted, spise is, eller ta en dagstur til stranda. Det sier det meste.

Fattigdommen er brutal og den stjeler muligheter, men det verste er at den stjeler livsglede. Den materielle nøden, kampen for å overleve, alle nederlagene, bryter mennesker ned rått og hensynsløst.  Og midt opp i dette finner vi de uskyldige barna. Når livet er slik, kan det være så mye sommer det bare vil. Det betyr ingenting.

For å glede disse barna arrangerer Misjon Uten Grenser sommerleir. Det har vi gjort siden begynnelsen av 90-tallet og det skal vi gjøre også i år. Fordi vi ser at leirene betyr så utrolig mye. Det kan kanskje høres litt overdrevent ut å skrive at SOMMERLEIR FORANDRER LIV, men det er sant.

Sommerleir er et fristed der vonde tanker drukner i gode opplevelser.  Alvorlige og triste små ansikter lyser opp i løpet av en slik uke. Barn får oppleve omsorg fra trygge voksne, de får spise seg gode og mette, de får leke, bade, synge, danse og ikke minst høre om Jesus som elsker dem over alt på jord. Når leiren er over, er ikke framtiden like svart som den var da de kom. Livet kan smile. Livet kan være godt.

Jeg synes det er skikkelig vondt å tenke på at barn i Øst-Europa må vokse opp uten glede og håp i livet. Sammen kan vi gi dem en grunn til å smile.

Send sms LEIR til 2300! Sommerleir forandrer liv, helt seriøst!

GOD SOMMER til deg som leser bloggen!!

Klem fra Marte

Mer fra bloggen