ENDELIG smiler Roman

Foreldreløse Roman (13) trodde aldri han kunne bli glad igjen, så fikk han delta på sommerleir.

Roman (13) hadde aldri hoppet på trampoline før han fikk muligheten på sommerleir.
Roman (13) hadde aldri hoppet på trampoline før han fikk muligheten på sommerleir.

«Jeg hadde aldri hoppet på trampoline før, eller badet i et skikkelig svømmebasseng,» 13 år gamle Roman fra Ukraina forteller ivrig fra sin aller første sommerleir. Han stråler når han snakker, for dette er faktisk første sommerferien han har vært på noen gang. (Fikk du allerede nå lyst til å gi et barn samme muligheten som Roman?  Ja, da kan du klikke her).

En vanskelig barndom
I barndomshjemmet til Roman var det lite av både kjærlighet og hygge. Foreldrene var rusmisbrukere og de bodde i et hus uten vinduer og uten varme. Ofte var det dårlig med mat også. Det var naboer som til slutt varslet barnevernet om forholdene. Roman og de tre søsknene hans ble hentet og plassert på barnehjem.

Foreldreløs
Selv om Roman ikke fikk den omsorgen han trengte av foreldrene sine, var det vanskelig å akseptere hverdagen på barnehjem. Han lengtet hjem. I dag vet at han at det er der han må være. At det er barnehjemmet som er hjemme. Begge foreldrene er døde. Faren døde av alkoholmisbruk, mens moren druknet i en tragisk ulykke. Det vondeste for Roman er å tenke på at mamma aldri kom på besøk på barnehjemmet.

For å gi ham en skikkelig oppmuntring, spurte vi i Misjon Uten Grenser om han ville bli med på sommerleir.

«Først hadde jeg ikke lyst fordi jeg ikke kjente noen der, men da visste jeg jo ikke at det var så gøy,» stråler Roman som absolutt ikke angrer på at han takket ja til tilbudet.

Ti uforglemmelige dager
På leir skjedde det så mye fint at han ikke rakk å tenke på alt som er vondt og vanskelig. Latter, lek, venner, omsorg, sang, Jesus og god mat er nemlig hovedingrediensene der. Omsorgen fra dedikerte leirledere gjorde ekstra godt for en gutt som aldri har følt seg verken elsket eller ønsket.

Å få omsorg fra snille leirledere betydde mye for Roman som aldri har følt seg verken elsket eller ønsket.
Å få omsorg fra snille leirledere betydde mye for Roman som aldri har følt seg verken elsket eller ønsket.

«Jeg likte bibeltimene der vi fikk høre om Jesus, og jeg likte alle lekene vi lekte. Jeg har fått noen gode venner også,» sier Roman.

Det høres kanskje ut som en klisje, men mange barn i Øst-Europa DRØMMER virkelig om å få delta på leir med Misjon Uten Grenser. For barn som Roman som bor på barnehjem, eller barn som vokser opp i fattige familier, er leirene et fargerikt og etterlengtet innslag i en vanskelig hverdag.

Vær med å gi fattige barn i Øst-Europa et pusterom på sommerleir du også!  Send sms LEIR til 2300 (250,-) eller gi en gave her!

Hilsen fra Marte

PS. Her kan du lese enda mer om hva sommerleir er og betyr for barna i Øst-Europa 🙂

Mer fra bloggen