Endelig en lykkelig sommer

Mange barn i Øst-Europa gruer seg til sommerferien. Misjon Uten Grenser gjør noe med det. 

Hurra! Det er sommer! Kalenderen har bikka over på juni og årets første sommermåned er et faktum. Så langt har det dessverre ikke vært mye sommervær å snakke om. Regnet har bøtta ned og temperaturen knapt nok passert 10 grader.

Kanskje er du blant dem som har tatt forbehold om muligheten for en dårlig norsk sommer, og har sydenplanene klare? Jeg skjønner deg. Det er godt å ha noe å se fram til, noe å glede seg til. Dessverre er det ikke alle forunt.

I Øst-Europa bor det barn som gruer seg til sommerferien. Været er stort sett bra, men det er ikke så mye annet å rope hurra for.

Noen bor på barnehjem. Det er vondt å være igjen der når flere av de andre barna drar hjem til familiene sine. På den andre side er det ikke alltid like stas for dem som kan dra hjem heller. Med foreldre som drukner hjelpeløsheten i alkohol og overlater mye ansvar til barna, er det ikke nødvendigvis noe hyggelig sted å være.

Noen må bruke hele sommeren på å jobbe. Og da snakker jeg ikke om sommerjobb med fast timelønn og gode arbeidsforhold. Det kan være alt fra arbeid på jordene til tigging og panting av flasker. Pengene går stort sett til mat og eventuelt andre faste utgifter som familien har.

For å gi disse barna noe å glede seg til, arrangerer Misjon Uten Grenser hvert eneste år sommerleirer. I år er ikke noe unntak. På leir får de omsorg fra dedikerte ledere, de møter nye venner, deltar på bibelsamlinger, leker og kan spise seg mette på mat som smaker. Minnene fra en god sommer lever i barnas hjerter lenge etter at leiren er over. Alle de hyggelige opplevelsene gir dem håp om en bedre framtid.

«Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg kunne være så glad,» sa en 12 år gammel jente etter sin første leir. Det sier litt om hvor vanskelig hverdagen er for disse barna, og hvor viktig sommerleirene er.

Har du lyst til å være med å gi fattige barn en grunn til å glede seg til sommeren? Du skal vite at for dem som får muligheten til delta på leir betyr det ALT.

Send sms LEIR til 2300 og gi 200 kroner eller gi online på våre nettsider. 

Junihilsen fra Marte

Forfatter

Mer fra bloggen