En julepakke med håp og juleglede

Takk til deg som har vært med å gjøre julen bedre for mennesker som strever i Øst-Europa. Du har gitt noen glede og håp i en vanskelig tid.

 Nå er det ikke mange dager igjen til jul. For noen har forberedelsene vært i gang lenge. Datteren min for eksempel, begynte å dra fram kassene med julepynt allerede i oktober. Før vi hadde stilt klokka til vintertid, hadde hun foretatt prøvejulepynting av rommet sitt.

 Julen er en tid for forventning. Særlig for barna. Det er så mye å glede seg til. Samtidig vet vi at det for mange er en tid for ensomhet og savn. Forskjellene blir tydeligere og alt skal liksom være så perfekt. Det er lett å kjenne seg annerledes og utenfor da. Mange mennesker gruer seg til jul, men heldigvis er det mange som ønsker å hjelpe også.

 Vi i Misjon Uten Grenser har vårt oppdrag i Øst-Europa, og akkurat nå er våre medarbeidere på veien for å dele ut God Jul i Øst-pakker der. På den fattige landsbygda er det lite julestemning. Derfor betyr det så mye både med besøk og en liten eske med mat og små gaver. For mange familier er dette besøket og denne esken det som gjør julen litt annerledes.

 Å se gleden i barnas øyne når de pakker opp eskene med mat og små gaver, rører hjertet mitt ekstra. Jeg husker hva julen betydde for meg som liten, og jeg ser hva julen betyr for barna mine. Det er godt å kunne gjøre noe ekstra for barn og familier som strever i hverdagen og virkelig kjemper for å kunne leve verdige liv.

Tusen takk til deg som har støttet årets God Jul i Øst-aksjon.

Akkurat nå kan flere tusen familier dekke bordet og spise seg mette. Akkurat nå kjenner mennesker på glede og håp for fremtiden. De har fått oppleve at gode ting kan skje, og at lyset som kom til jorden for over 2000 år siden, fortsatt skinner.

 Med disse ordene av Bjørn Eidsvåg ønsker jeg deg en velsignet og fredfull julehøytid.

I det stille, til de små,
bringer Jesus håp og fred.
Og han kommer, da som nå,
fra sin himmel til oss ned.
Julenatt med lys og glede,
minner oss om Gud som kom.
Evig er han her til stede.
Nå står grav og krybbe tom.

Julehilsen fra Marte

Forfatter

Mer fra bloggen