En hel vinter uten strøm

I forrige uke var det skikkelig snøkaos i Sør-Norge. Det verste kaoset varte i cirka ett døgn. Maia fra Moldova må kjempe mot snø og kulde hele vinteren.

Natt til forrige tirsdag kom det MYE snø hos oss i Sør-Norge. SNØKAOS var toppsak i de fleste medier. Til og med meteorologer hevdet at de ikke kunne huske sist det kom så mye snø på en gang.

Det store snøfallet førte til at mange mennesker mistet strømmen. Det var forsinkelser i flytrafikken, innesnødde mennesker, stengte skoler, biler i grøfta, køer på veiene og gjensnødde togskinner. NSB oppfordret folk til å ha hjemmekontor. Kongvinter gjorde skikkelig inntog.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Ikke så fryktelig langt unna vårt eget kaos, i et lite og dårlig isolert hus i Moldova, strever også Maia med vinterens utfordringer. Det er bare det at hennes krise ikke er over i løpet av et døgn. Hun har fem barn å ta vare på og ingen til å hjelpe seg. Det kommer ikke brøytebil og åpner veien for henne. Det er ensomt og vanskelig. Strømmen kommer heller ikke tilbake etter noen timer. De har ikke innlagt strøm i det hele tatt.

Det er mange som Maia i Øst-Europa. Mennesker som virkelig strever i vinterkulda. De bor i uisolerte hus og har verken råd til strøm eller ved. Ofte må de krype under tepper og dyner for å holde varmen. Det vil Misjon Uten Grenser gjøre noe med.

Vi tar med oss ved, varme klær, sko og tepper og finner veien ut til de som må kjempe for å overleve vinterkulda. MEN uten støtte fra deg, kan vi ikke gjøre noe.

For 250 kroner kan du være med å hjelpe. Send sms HJELP til 2300 om du vil gi varme til mennesker som fryser.

Takk for støtten 😊 😊

Hilsen Marte

Mer fra bloggen