OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En fadder gir dem håp

De vokser opp i Romania. I en ettromsleilighet i en mørk og muggen kommunistblokk. Nå gir en fadder dem håp om en bedre hverdag.

Ute skinner sola. Barna leker, ler og står på hendene, akkurat slik som barn gjør her i Norge. Men inne i den gamle boligbloggen fra kommunisttiden er det mørkt og fuktig. Det er ikke noe egnet sted å bo. Likevel er dette hjemmet til Benjamin, kona hans og de tre barna deres.

Til Tyskland for å finne jobb

De er arbeidsledige og lever nærmest fra hånd til munn. I fjor valgte Benjamin å reise til utlandet for å lete etter arbeid der. Det var vanskelig å reise fra familien som satt igjen i den lite trivelige leiligheten. Men de håpet så inderlig alle sammen at dette skulle være overgangen til en ny hverdag.

Benjamin dro til Tyskland. Han hadde hørt at det var mulig å tjene penger der. Men det hele viste seg å være rykter. Han ble utnyttet og fikk ikke lønn for jobben han gjorde. Det gikk hardt utover selvtilliten å komme hjem tomhendt. Alt så fullstendig mørkt ut, og familien måtte låne penger for å overleve.

Uventet hjelp

Det er et liv det er vanskelig å leve seg inn i. Så annerledes og fremmed. Tilsynelatende fullstendig håpløst. Men slik er det altså noen mennesker som har det. Det er ikke greit.

Inne i denne mørke og fuktige leiligheten i Romania bor Benjamin og familien hans. De har bare ett rom.
Inne i denne mørke og fuktige leiligheten i Romania bor Benjamin og familien hans. De har bare ett rom.

En lokal menighet som kjente til Benjamin og familien tok etterhvert kontakt med Misjon Uten Grenser og ba om hjelp på vegne av dem. I dag har de fadder hos oss.

Nå skal vi følge dem på veien framover. De skal få hjelp og støtte, veiledning og omsorg i en tøff hverdag. Samtidig deler vi ut matesker, klær, tepper, sko og ved og annet nødvendig utstyr som de ennå ikke har råd til å kjøpe selv. Etter hvert er målet at de skal klare seg selv.

De har fortsatt en lang vei å gå, men nå er det håp!

Hilsen Marte

Fikk du lyst til å bli fadder?Da kan du klikke her 🙂

Forfatter

Mer fra bloggen