Derfor betyr skolesekken så mye for Veronyka

Det betyr veldig mye for meg å få en sekk full av skolesaker. Før hadde jeg bare en blyant.

For noen uker siden postet jeg historien om 12 år gamle Veronyka her på bloggen. Hun vokser opp på den fattige landsbygda i Moldova sammen med bestemoren sin. Veronyka ble forlatt av mamma da hun bare var noen måneder gammel og overlatt til bestemoren som er svært fattig. I mange år måtte de klare seg helt på egenhånd. Veronyka var ofte sulten fordi de hadde lite mat, hun hadde ikke noe skikkelig sted å gjøre lekser og ingen til å hjelpe seg med skolearbeidet.

Etterskoletidsordningen som Misjon Uten Grenser startet opp i landsbyen deres, med leksehjelp og mat, ble redningen for dem. Både bestemor og Veronyka har vært så takknemlige for denne muligheten fordi Veronyka virkelig stod i fare for å bli ett av mange barn i Øst-Europa som dropper ut av skolen.

I høst fikk Veronyka enda en gledelig overraskelse!Hun og alle de andre barna i landsbyen hennes fikk skolesekk.  Nå har hun alt utstyret hun trenger for å kunne gå på skolen også kommende skoleår.

«Det betyr veldig mye for meg å få denne skolesekken. Jeg har en spesiell plass hjemme der jeg kan ta vare på alt jeg har fått. Nå slipper bestemor å bekymre seg også,» sa en glad og lettet Veronyka da hun fikk sekken.

Støtte til skolegang er kjempeviktig for barn i Øst-Europa som vokser opp i fattige familier.  Skal de ha noen som helst mulighet til å komme seg ut av fattigdommen, må de kunne lese og skrive. Fullfører de grunnskole har de muligheten til å studere videre. Utdanning kan være deres billett til et godt og verdig liv i framtiden.

TUSEN TAKK til deg som har støttet skolesekkampanjen vår denne høsten!

Ble du inspirert av Veronykas historie og fikk lyst til å gi en skolesekk nå, er det fortsatt mulig 🙂

Send sms med kodeord SEKK til 2300 og du gir 200 kroner.

Utdanning forandrer liv!

Hilsen Marte

Mer fra bloggen