Bibelbrevkurset forandret livet hennes

15 år gamle Sofia var så redd for faren sin at hun ikke klarte å sove om natta. Misjon Uten Grensers bibelbrevkurs hjalp henne gjennom den vanskelige tiden.

Hun bor i en landsby sør i Moldova hvor arbeidsledighet og alkoholmisbruk er regelen fremfor unntaket. Selv kommer hun fra en familie som er svært fattig.

 – Faren min drakk mye. Han lagde mye styr og det var veldig ille for oss. Særlig for lillesøsteren min som har epilepsi. Hun skulle ikke bli utsatt for slike ting. Vi sov ikke om nettene fordi vi var så redde, forteller Sofia om oppveksten sin.

Blir kjent med Jesus

Å få en fadder og bli en del av Misjon Uten Grensers hjelpeprogram, ble et vendepunkt for Sofia og søsknene.

-Jeg har kommet hit siden første klasse, sier Sofia og slår hendene ut i rommet der hun akkurat nå sitter og gjør lekser. Å få varm mat, leksehjelp og støtte på Misjon Uten Grensers misjonssenter har vært viktig for henne. Det var her hun fikk tilbudet om å delta på bibelbrevkurs.

 Bibelbrevkurs er et kursopplegg som går over ett år. I løpet av kurset får barna tilsendt brev med tekster de skal lese og oppgaver de skal løse. Slik blir de kjent med biblene og Jesus.  Barna løser oppgavene og sender brev tilbake. Frimerker ligger vedlagt i hvert brev barna får. Misjon Uten Grenser har frivillige som svarer på brevene.

-Det er veldig spennende å lese historier fra bibelen. Jeg visste ikke at Gud hadde skapt verden før jeg tok dette kurset, smiler Sofia.

Skriver om det som er vanskelig

Men bibelbrevkurset er ikke bare et undervisningsopplegg. Det er også en viktig arena for å kommunisere med barna om bekymringer, gleder, drømmer og håp.

-Det var veldig godt å kunne skrive om det som skjedde hjemme, sier Sofia.

Sofia og søstrene er alle glade for å få være med på bibelbrevkurs.
Sofia og søstrene er alle glade for å få være med på bibelbrevkurs.

I begynnelsen svarte hun bare på oppgavene. Etter hvert som forholdet til Oxana, som svarer på brevene hennes, ble tettere, ble også brevene mer personlige. Nå skriver hun om alt hun har på hjertet fordi hun vet at hun både vil bli respektert og forstått.

-Jeg spurte ofte Oxana om hun kunne be om en forandring hjemme. I dag drikker ikke pappa mer. Det er jeg veldig glad for. Nå har vi det veldig fint sammen, sier Sofia.

Det er alltid stas når Oxana kommer for å dele ut brev.
Det er alltid stas når Oxana kommer for å dele ut brev.

1850 deltakere i Moldova

Akkurat nå deltar 1850 barn på bibelbrevkurs i Moldova. Etter fullendt kurs får alle deltakerne diplom og premie for å ha deltatt. De fleste bruker et år på å fullføre kurset, men noen er så ivrige at de er ferdige etter tre måneder. Sofia er en av de raske.

-Jeg har allerede lest brevet jeg fikk i dag to ganger og kommer til å lese det flere ganger også. Jeg elsker å få brev, og skrive brev, avslutter den smilende jenta.

Bibelbrevkurs er et tilbud til barn i Misjon Uten Grensers fadderprogram. Det er mange barn som Sofia i Øst-Europa. Som fadder kan du være med å gi dem fremtid og håp.
Dersom du som leser dette allerede er fadder,  må du gjerne dele historien om Sofia med noen du kjenner 🙂

Her kan du bli fadder og her kan du lese et blogginnlegg til.

Hilsen fra Marte

Mer fra bloggen