Barna sov på jordgulvet

Noen ganger hører jeg så rå historier fra kollegene mine i Øst-Europa at det nesten ikke er til å tro. Denne historien er en slik.

Han hadde drukket tett i mange uker. Fattigdommen og fortvilelsen hadde til slutt blitt for altoppslukende og uoverkommelig for familiefaren fra Bosnia. Han hadde fem barn og kone, men klarte ikke forsørge dem. Alkoholen ga ham en egoistisk fluktmulighet, for resten av familien ble alt bare verre.

Barna fant trøst i hverandre. Kveld etter kveld lå de tett krøllet sammen på det kalde jordgulvet i stua. Usikre og redde fordi pappa slo og ropte til mamma.

Vil du hjelpe? Send sms FADDER Til 2300 eller registrer deg her!

 

I den isolerte og relativt gjennomsiktige landsbyen de bor i, gikk det ikke lenge før ryktene om familien nådde den lokale menigheten. Menigheten kontaktet Misjon Uten Grenser som reiste ut for å besøke familien.

Min kollega i Bosnia forteller at det var et lite hyggelig syn som møtte ham. Foreldrene var i svært dårlig forfatning. Barna sov rett på jordgulvet fordi de ikke hadde senger. Veggene var skitne, taket var lekk. De hadde ikke skap og skuffer, strøm eller vaskemuligheter. Det verste var likevel det totale mørket og håpløsheten som rådet.

Mange besøk og lange samtaler har sakte, men sikkert hjulpet familien videre. I dag drikker ikke far lenger. Huset er oppgradert. De har fått madrasser og senger, varmtvannsbereder, vask og et nytt tregulv. Hver måned kommer Misjon Uten Grenser med mat og klær etter behov. Grunnstemningen i hjemmet er forandret. Troen og håpet har flyttet inn igjen.

De har tatt første skrittet på veien mot et bedre liv. Men det er fortsatt langt å gå. Takket være en FADDER kan vi fortsette å hjelpe.  Målet er at de en dag skal klare seg selv 😊

For 250 kroner i måneden kan DU også hjelpe en familie som strever.

Send sms FADDER til 2300 og bli fadder. Hjelpen fra akkurat deg kan være med å gi håp, smil og livsglede til en familie som trenger det.

Ikke glem at nestekjærlighet forandrer liv.

Hilsen Marte

Mer fra bloggen