Alle barn har rett til utdanning

I Øst-Europa hindrer fortsatt fattigdom mange barn i å gå på skolen. Det vil Misjon Uten Grenser gjøre noe med!

«Mamma, første skoledag vil jeg ha på meg en slik, t-skjorte.» Minstejenta på ni år kommer med telefonen og viser meg en t-skjorte hun har funnet på en nettbutikk. På dette tidspunktet er det fortsatt noen uker igjen av sommerferien, men den viktige førstedagen i et nytt skoleår er allerede i tankene. Da må alt fra klær og sko til det minste viskelær være på plass.

Gi en skolesekk til barn i Øst-Europa her eller send SMS med kodeord SEKK til 2300 for 200,-

Fordi vi vet at skolegang er viktig
I Norge har vi en kultur som verdsetter skole og utdanning. Vi lærer barna våre at dette er viktig helt fra de er ganske så små. Alle som har fulgt en liten seksåring til skolen med pene klær og skolesekk på ryggen, vet hvor stort dette er. Og hvorfor er det slik? Jo, fordi vi lærer dem at dette er kjempeviktig.

Foto: Schutterstock
Foto: Schutterstock

I følge FNs barnekonvensjon har alle barn i verden rett til skole og utdanning. Likevel er det mange som ikke går på skole. Noen av dem bor i Øst-Europa. Bare en liten flyreise unna vårt eget velfungerende utdanningssystem, bor det barn som ikke en gang kan lese og skrive.

For fattig til å gå på skole?
De fattigste og mest vanskeligstilte familiene i disse landene har ikke råd til å sende barna på skolen. Mange foreldre ser heller ikke verdien i skolegang. De synes det er bedre at barna jobber. Slik at de kanskje tjener noen kroner de kan bruke på mat.  Andre blir satt til å passe småsøsken mens foreldrene er av gårde for å jobbe eller lete etter jobb.

Sommerferien er på hell. Vi har bestilt den kule t-skjorta som heldigvis kom fram i tide. Nå er alle fargeblyantene spisset og ligger klare i penalet også. Det er fint med skoleferie, men det er jammen fint å begynne på skolen igjen også. Det er alltid spennende å skulle rykke et trinn opp. Lære nye ting. Alle barn i verden fortjener denne muligheten.

Har du lyst til å gi et barn i Øst-Europa muligheten til å starte på skole til høsten?

Gi en gave her, eller Send SMS med kodeord SEKK til 2300. For 200 kroner gir du en skolesekk full av skolesaker.

Skolegang er viktig. Kunnskap forandrer liv.

Hilsen Marte

Her kan du lese hvordan utdanning forandret Halynas framtid 🙂

Mer fra bloggen